Orașul SUCEAVA

Dezvoltă!

Implică-te! Suceava în imagini

Karel Zdenek Liman, arhitectul ceh al Casei Regale a României

Data
Loc
Muzeul de Istorie Suceava

În perioada 14 Martie 2017 – 3 Aprilie 2017, Muzeul de Istorie te invită să vizitezi expoziția de fotografie intitulată Karel Zdenek Liman, arhitectul ceh al Casei Regale a României.

Prezintă prof. Dr. Arh. Sorin Vasilescu.

Expoziția prezintă date biografice, proiecte puse în operă de arhitectul Liman și însemnătatea sa pentru evoluția arhitecturii moderne românești.

Karel Zdeněk Líman (1855-1929) arhitect ceh cu studii la Praga şi München, specializare la Viena a fost, timp de 35 de ani, în serviciul Casei Regale a României (1894-1929), şi din 1904, Şef al Biroului regal de arhitectură. I s-au încredinţat din ordinul Regelui Carol I importante lucrări de arhitectură, reconfigurarea, amplificarea şi redecorarea castelului Peleş, proiectul şi construcţia castelului Pelişor, refacerea tuturor clădirilor adminstrative de pe Domeniul regal Peleş; iar în perioada României Mari, Líman şi echipa sa vor avea ca proiect principal reamenajarea interioarelor castelului Bran ca reşedinţă de locuit pentru Regina Maria, operaţiuni ce se desfăşoară în respectul monumentului istoric.

Vernisajul expoziției va avea loc marți, 14 Martie 2017, începând cu ora 14:00.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.