Orașul SUCEAVA

Vinde!

Implică-te! Suceava în imagini

Lectora

Data
Access
gratuit
Loc
Suceava

În perioada 2-7 Aprilie 2013, la Suceava va avea loc prima ediţie a festivalului internaţional literar bilingv Lectora.

Evenimentul va fi coroborat cu Olimpiada națională de limbă germană (ca limba maternă), care se va desfăşura la Suceava în aceeasi perioadă, având ca participanţi şi pe cei 140 de studenți şi profesori veniţi din întreaga ţară precum şi pe reprezentanții Ministerului Educației.

Prin acest festival se oferă scriitorilor, în principal celor tineri, din Suceava şi împrejurimi, o rampă, o oportunitate de a-şi prezenta creaţia.

Festivalul are ca obiective:

  • publicitatea literaturii creată de scriitorii locali;
  • integrarea instituțiilor locale într-o reţea care să faciliteze circulaţia consumatorului de produs cultural între acestea;
  • stimularea creativității tinerilor suceveni;
  • îmbogățirea scenei culturale sucevene şi promovarea acesteia la nivel supraregional, national, internaţional;
  • stimularea schimbului intelectual şi creator între scriitorii şi cititorii de limbă română şi germană, de prezentare a tradiției româno-germane în literatură și civilizație;
  • promovarea valorilor locale sucevene în faţa scriitorilor invitaţi;
  • crearea unor momente de destindere intelectuală, interesante, celor 140 de participanţi la olimpiada naţională de limbă maternă germană.

Prin urmare, ca parte a festivalului, vor avea loc două workshop-uri, unul de ilustrare text și un altul de creatie literară. Tinerii participanți la workshop-uri vor ilustra şi vor compune texte în limbile germană şi română care, în ultima zi a festivalului, duminică, 7 Aprilie 2013, vor fi prezentate într-una din sesiunile de lectură.

Textele tinerilor participanţi la workshop-uri vor fi publicate, atât on-line, cât şi într-un catalog tipărit.

Festivalul se va bucura de prezenţa unor scriitori notorii pe plan național şi internațional şi este distribuit pe parcursul a cinci zile echilibrat acoperite de sesiuni de lectură, discuţii, lansări de carte şi vizionări de expoziţii și audiţii muzicale.

Evenimentul este organizat de organizat de IFA (Institutul pentru Relații Externe Stuttgart), Muzeul Bucovinei Suceava şi Centrul de Instruire EduMax Suceava. Acţiunea se desfăşoară în colaborare cu Forumul Democrat al Germanilor din Bucovina (Bucovina FDGR) Suceava, Universitatea Ștefan cel Mare Suceava și Centrul de Arhitectură, Cultură Urbană şi Peisaj Uzina de Apă Suceava.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.