Orașul SUCEAVA

Muncește!

Implică-te! Suceava în imagini

Liber acces la cultură cu Adrian BEZNA, Viorel GHEORGHIU și Ioana MARDARE

Data
Loc
Pub Boem La Fierărie Suceava

Joi, 13 August 2009, începând cu ora 21:00, Pub La Fierărie Suceava te invită la un nou concert folk cu Adrian BEZNA, Viorel GHEORGHIU şi Ioana MARDARE.

13 August 2009 » Liber acces la cultură cu Adrian BEZNA, Viorel GHEORGHIU şi Ioana MARDARE

Muzică live, atmosferă unică și prieteni pe măsură.

Evenimentul face parte din proiectul Liber acces la cultură.

Proiectul “Liber acces la cultură” iniţiat şi continuat de Pubul boem La Fierărie a format şi educat un public de muzică bună. Un public care ştie să aprecieze orice tip de muzică de o calitate înaltă precum folkul, bluesul, jazzul etc. Un public care ştie să reacţioneze în faţa unui act de cultură şi care crează şi susţine o atmosferă de care te îndrăgosteşti.

Mai cu seamă atunci când în faţa ta se află trei folkişti extrem de talentaţi care iubesc muzica şi publicul atât de mult încât sacrifică orice pentru a cânta. Adrian Beznă, Viorel Ghiorghiu şi Ioana Mardare au urcat joi seară pe scena Fierăriei şi au cântat neîntrerupţi timp de trei ore şi jumătate. Un spectacol excepţional, un adevărat maraton de folk ce ne-a purtat prin toate colţurile genului. De la piese proprii la cele ale unor cantautori celebrii şi chiar la melodii ce aparţin “domeniului public”, melodii transmise de poporul român din folk-generaţie în folk-generaţie, prin menestrei şi montaniarzi.

Ilustrate, Descântec de mine, Beţiv de toamnă, Drum, Cântec pentru tine (Eugen Avram), Amintire cu haiduci (Vali Sterian), Odată am ucis o vrabie (Poesis), Iubito în noaptea asta (Ştefan Hruşcă), Haideţi să credem în flori (Dinu Olăraşu), Viaţa la ţară (Mircea Baniciu), Dimineaţa devreme (Alexandru Andrieş), Ca un fum de ţigară sufletul (Raul Cârstea), Ţiganca de la semafor (Vasile Mardare) sunt doar o mică parte din melodiile interpretate de cei trei folkişti.

Un mix de voci şi de instrumente, vioara completând atât de bine chitara şi vocile, un amalgam de talente muzicale ascuns în doar trei oameni, au dat naştere unei seri speciale, unei atmosfere cum orice seară de folk ar trebui să cunoască. Vă mulţumim.

Bogdan BEŞLIU

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.