Orașul SUCEAVA

Învață!

Implică-te! Suceava în imagini

Manuell Mănăstireanu – Lumina văzută

Data
Access
gratuit
Loc
Shopping City Suceava

În perioada 18 Noiembrie 2011 – 4 Decembrie 2011, Shopping City Suceava te invită să vizitezi expoziția de pictură Manuell Mănăstireanu – Lumina văzută.

Manuell Mănăstireanu este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, filiala Iaşi, expunând acum pentru prima dată la Suceava. A debutat în anul 1997 şi are până în prezent 6 expoziţii personale şi participări la 13 expoziţii de grup. Lucrările sale se află în colecţii din România, Olanda, Italia şi SUA.

Expoziţia Lumina văzută în viziunea artistului face parte dintr-un proiect mai amplu, început cu câţiva ani în urmă şi al cărui sfârşit îl văd încă peste o vreme. Am urmărit în lucrările mele o vedere a ochiului interior către interior, portretul sau peisajul fiind până la urmă pretexte pentru un concept, pentru o sumă de stări. Sunt stări ce caută o altfel de lumină, aceea depietrificată, din sertarele ascunse ale lăuntrului nostru. Nici o lumină adevărată nu se poate naşte fără a fi scos întâi la iveală nopţile tăcute, tăioase ale lăuntrului nostru.

Criticul de artă Valentin Ciucă spunea: Manuell Mănăstireanu a produs un veritabil şoc iubitorilor de fantasme blânde şi comerciale şi şi-a asumat riscul de a striga în piaţa publică “Regele e gol!”. El pledează pentru ridicarea cortinei de pe nopţile sufletului şi scoaterea la iveală a luminii ce sălăşluieşte potenţial în fiecare dintre noi.

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 18 Noiembrie 2011, începând cu ora 17:00.

Promo

Comentarii (1)

  1. laura

    Super! Merita vizitata aceasta expozitie!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.