Orașul SUCEAVA

Fii unic!

Implică-te! Suceava în imagini

Marșul Mobilității 2014

Data
Access
gratuit
Loc
Suceava

Luni, 22 Septembrie 2014, începând cu ora 12:00, pe traseul Galeria Mall – Primăria Municipiului Suceava va avea loc Marșul Mobilității.

Manifestarea este organizată de Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava care participă la promovarea Săptămânii Mobilităţii Europene (European Mobility Week – EMW), eveniment susţinut şi realizat de către Comisia Europenă, în perioada 16-22 Septembrie.

Săptămânii Mobilităţii Europene reprezintă o campanie anuală, la nivel european, pe tema mobilităţii urbane durabile. Romania s-a aliniat, începând cu anul 2002, la această initiaţivă, prin organizarea în tot mai multe comunităţi a unor acţiuni educative pentru sensibilizarea cetăţenilor în vederea utilizării mijloacelor de transport nepoluante.

Activităţile din acest an se vor desfăşura sub deviza Străzile noastre, alegerea noastră, care încurajează oamenii din întreaga Europă pentru a crea tipul de oraș în care vor să trăiască. Se dorește responsabilizarea cetăţenilor cu privire la acţiunile de protecţie a mediului înconjurător, cât şi conştientizarea opiniei publice asupra posibilităţilor de îmbunătăţire a calităţii vieţii în mediul urban. Străzi mai puţin aglomerate, mai puţin zgomot, aer curat – este alegerea locuitorilor din oraşe.

Obiectivul Săptămânii Mobilităţii Europene v este de a încuraja autoritățile publice locale și cetăţenii care locuiesc în zone urbane să recurgă la reproiectarea străzilor și spațiilor publice în favoarea oamenilor.

APM Suceava îndeamnă populaţia și autoritățile din toate oraşele sucevene să contribuie la îmbunătăţirea climatului urban prin acceptarea ideilor de transport durabil, nepoluant și prin extinderea/menținerea spațiilor verzi.

Să fim mai prietenoși cu mediu înconjurător şi să renunţăm măcar pentru o zi la maşina personală, acceptând alternativele pentru un transport durabil!

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.