Orașul SUCEAVA

Fii tu primul!

Implică-te! Suceava în imagini

Mesaje în piatră – Rezervația Fosilieră Chiuzbaia

Data
Loc
Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava

În perioada 4-31 octombrie 2011, Muzeul de Științele Naturii Suceava te invită să vizitezi expoziția Mesaje în piatră – Rezervația Fosilieră Chiuzbaia.

Scopul expoziţiei constă în valorificarea patrimoniului muzeal, educaţia publicului vizitator în vederea conservării şi protejării mediului din rezervaţiile geologice din judeţul Suceava şi din ţară.

E xpoziţia se constituie într-o acţiune cultural – educativă pentru toate categoriile de vizitatori, dar îndeosebi pentru tineri, cărora încercăm să le trezim interesul pentru istoria îndelungată a Pământului.

Materialul prezentat în expoziţie aparţine Colecţiei de Paleontologie a Muzeului de Ştiinţele Naturii din Suceava și este format din fragmente de roci ce conțin impresiuni foliare (amprente de frunze) care au existat în Neozoic (Terțiar) pe teritoriul localității Chiuzbaia , la poalele muntelui Ignis. Aceste mărturii in piatră constituie o importanta bază în cercetarea florei actuale.

O parte importantă a expoziţiei este concretizată prin expunerea grafică a conţinutului ştiinţific referitor la obiectul de studiu al Paleontologiei, date despre rezervatia fosilifera Chiuzbaia (județul Maramureș) precum și despre resturile fosile descoperite în aceasta zonă.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.