Orașul SUCEAVA

Implică-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Micul prinț

Data
Access
40 lei
Loc
Teatrul Municipal Matei Vișniec

Sâmbătă, 16 Martie 2024, începând cu ora 19:00 Teatrul Municipal „Matei Vișniec” din Suceava vă invită la spectacolul Micul prinț.

O poveste extraordinară, al cărui protagonist este un simbol al purității, al inocenței și al bucuriei fără limite, spectacolul „Micul Prinț”, este realizat de Tibor Cári, compozitor și pianist apreciat în mediul cultural din România.
Tibor Cári ne-a propus de-a lungul timpului unele dintre cele mai interesante proiecte artistice și promovează muzica live în spectacole de teatru, încă din 2005, când a început proiectul Muzica teatrului. Luată separat de spectacolele cărora le-a fost iniţial dedicată, muzica lui Cári Tibor a fost prezentată atât la festivaluri de teatru, cât şi la evenimente culturale din țară și în străinătate. Nu este prima dată când Tibor Cári colaborează cu teatrul sucevean. El este cel care a semnat compoziția muzicală a spectacolului „Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama”, de Matei Vișniec.

Antoine-Marie Roger, viconte de Saint-Exupéry a fost romancier, eseist și reporter francez, aviator căzut pe frontul antifascist. S-a făcut cunoscut unui cerc larg de cititori în special datorită povestirii „Micul Prinț“, una din cele mai răspândite cărți din lume, tradusă în circa 110 limbi.

Lui Exupéry nu-i plăceau îngrămădirile de oameni în piramidele lor de piatră, cum le numea el. Nu-i plăcea viața mondenă, nu-i plăceau oamenii care urcau în trenuri fără să știe încotro mergeau, mereu gâfâind; oamenii transformați în insulițe, oamenii plimbați de vânt pe drumuri ce nu duc nicăieri, pe scurt – viața redusă la furnicar – „O liniște nu seamănă cu altă liniște”, spunea el: „Cine a cunoscut viața Sahariană, unde totul nu este în aparență decât singurătate și sărăcie lucie, plânge totuși după acei ani ca după cei mai frumoși pe care i-a trăit.” A trăit singur, fără a avea pe cineva cu care să stea de vorbă cu adevărat, până în ziua întâlnirii cu Micul Prinț. Un pasaj nereținut pentru ediție menționează că, văzând desenul cu păsările ce îl luau pe Micul Prinț, a spus: „ Ăsta e cel mai frumos desen!” – “Dar nu chiar așa am călătorit…zâmbi cu un zâmbet care mi se păru melancolic. Dar asta nu ți-o pot spune, e secretul meu”, chicotea Micul Prinț.

„MICUL PRINȚ”, musical – visual experience
după Antoine de Saint-Exupéry
Direcția de scenă și muzica: Tibor Cári
Dramatizare, versificare, asistent de regie: Cezara Fantu
Decor și costume: Alina Dincă-Pușcașu
Light design și visual design: Eröss László
Animație: Nagy Klementina
Mișcare scenică: Victoria Bucun
Concept afiș: Ioana Nicoară
Distribuția: Bogdan Amurăriței, Răzvan Bănuț, Horia Butnaru, Cristina Florea, Diana Lazăr, Delu Lucaci, Alexandru Marin, Cătălin Ștefan Mîndru, Cosmin Panaite, Clara Popadiuc și Tamara Ioana Ursache
Voce – Micul Prinț: Luca Gabriel Morar
Voce – Floare: Ruxandra Ioana Cozmei
Cântec de grup – Ștefania Zamoșteanu, Alessia Ioana Parasca, Damian Mitoceanu, Tamara Ioana Ursache

Biletele vor fi puse în vânzare online, pe www.blt.ro și la casieria teatrului.
Prețul biletelor : 40 lei adulți, 15 lei studenți și pensionari, 10 lei copii și elevi din învățământ preuniversitar

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.