Orașul SUCEAVA

Distrează-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Mineralia

Data
Access
1 lei
Loc
Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava

În perioada 4-6 Noiembrie 2011, Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava te invită la expoziția cu vânzare Mineralia.

Toate produsele expuse au ca numitor comun piatra, de la cristale in stare naturala – chiar esantioane de colectie – pina la pietrele slefuite montate in bijuterii sau sculptate/taiate pentru realizarea de obiecte ornamentale.

Pietre preţioase: minerale foarte dure, rare şi “strălucitoare” – diamant, safir, rubin, smarald.

Pietre semipreţioase: mineralele cu duritatea mai mare – acvamarin, ametist, citrin, cristal de stâncă, cuarţ fumuriu, cuarţ roz, calcedonie (carneol, crizopraz), opal, granat, turmalină, alexandrit, cordierit, spineli, turcoază, zircon, crisoberil, jad, topaz, lapis lazuli, malachit, serpentinit, rodocrozit…

Pietre fine: mineralele cu duritatea mai mică – aragonit, calcit, apatit, serpentină, steatit, amazonit, piatra lunii, piatra soarelui, malachit…

Acestora li se adaugă cu succes substanţele organice: perlele, coralul, sideful, chihlimbarul, lemn silicifiat…. Pentru colectionari trebuie să mai amintim fosilele – amoniţi, dinţi de rechin, etc si nu in ultimul rând meteoriţi.

Pietrele provin din toate colţurile lumii: geode şi cuarţ din Brazilia, cuarţ roz din Madagascar, jad din China sau Canada, turcoaz din America de Nord, agate din Mexic, lapis lazuli din Afganistan, lemn opalizat şi opal din Australia, malachit din Congo, azurit din Maroc, sidef din Noua Zeelandă, chihlimbar din Marea Baltică. Lemn silicifiat de pe teritoriul României, calcedonie, jasp, agat, lizardit din zona Brad, chihlimbar de Buzău.

Bijuteriile sunt autohtone fiind realizate în ateliere din România.

Fiecare piatră are povestea ei, pe care nu o putem ignora: începând cu provenienţa, denumirea, condiţiile în care s-a format şi pînă la felul cum a fost prelucrată pentru a ajunge o bijuterie. Oricum, pietrele “vorbesc”, transmiţînd mesajele prin formă si proprietăţi. Există numeroase legături cu domenii speciale cum ar fi astrologia sau litoterapia.

Colecţiile de minerale si fosile sunt rare, iar magazine cu o gamă atât de diversificată în acest profil aproape nu există. În Expoziţia Mineralia vizitatorii pot vedea acum minerale despre care doar au citit, le pot atinge, se pot informa.

Fiind o expoziţie cu vânzare, trebuie amintit şi acest aspect, întreaga gamă de preţuri fiind disponibilă. Pentru cristale, începînd cu mici eşantioane de 2-3 lei pînă la piese “grele” – la propriu şi la figurat – adică piese de colecţie de sute sau chiar mii de lei. Pentru bijuterii, inele, cercei sau brăţări de la 5 la 50 de lei pînă la coliere sau seturi complete de la o sută la cîteva sute de lei. Oricine va putea găsi ceva interesant de cumpărat.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.