Orașul SUCEAVA

Dezvoltă!

Implică-te! Suceava în imagini

Miracolul iubirii de Rodica Bușcu

Data
Access
gratuit
Loc
Iulius Mall Suceava

Miracolul iubirii este titlul unei inedite expoziţii de icoane pe sticlă pe care o găsiţi, până după Bobotează, în Iulius Mall Suceava, lângă Librăria Cărtureşti.

Rodica Buşcu, artist plastic dornean, iscăleşte cele 20 de lucrări care celebrează Sărbătorile Crăciunului.

Adresându-se tematicii religioase, Rodica Buşcu a ales pictura pe sticlă ca formă de expresie artistică. Icoana iradiază credinţa, iubirea divină. Cuvântul rostit este înlocuit de cuvântul încrustat în ulei pe sticlă, în manieră tradiţională, cu ajutorul unor culori de bază: alb, negru, ocru, cafeniu, roşu, cărămiziu, verde-măsliniu, albastru şi auriu. Tabloul este ajustat cu rame bogat ornamentate, a căror gamă cromatică este în consonanţă cu tematica imaginii. Fiecare linie, fiecare detaliu exprimă armonia şi puritatea. Sufletul se umple de o lumină interioară, primeşte şi înţelege miracolul iubirii. Icoanele Rodicăi Buşcu deschid o fereastră către Iubirea Divină, mai ales acum, de Crăciun, când creştinii sărbătoresc miraculoasa naştere a Fiului Domnului.

Amprenta unică a acestui artist iconar porneşte de la migala trasării delicatelor contururi ale personajelor, de la aplicarea exactă a izvoarelor şi paletei cromatice consacrate timp de secole, dar vibrate, evident, în registru modern şi cu tipul special de rame ce încadrează aparte fiecare lucrare.

Rodica Buşcu este membră a Asociaţiei Artiştilor Plastici Mureş, Asociaţiei Creatorilor Populari din România, Fundaţiei Marcel Guguianu Bucureşti, Asociaţiei Artiştilor şi Amicilor Artelor Plastice Bucovina, Cenaclului Ştefan Luchian Iaşi şi vicepreşedinte al Asociaţiei Scriitorilor şi Artiştilor din Ţara Dornei. Lucrările sale sunt prezente în colecţii particulare în ţară şi străinătate.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.