Orașul SUCEAVA

Împărtășește!

Implică-te! Suceava în imagini

MusicFest Fani Adumitroaie – Blues No Mercy

Data
Loc
Art Rock Cafe Suceava

În perioada 19-20 Iulie 2013, la La Fierărie Talcioc Cultural Suceava va avea loc a patra ediție a festivalului MusicFest Fani Adumitroaie aflata sub egida Blues No Mercy.

Vor concerta peste 20 de artişti consacraţi ai blues-ului românesc dar şi la nivel internaţional.

MusicFest Fani Adumitroaie este singurul festival din ţară dedicat unui bluesman și singurul festival de profil din zona Moldovei. Amplul eveniment de două zile este organizat ca un omagiu adus unuia dintre cei mai buni păstrători ai tradiției blues-ului tradițional acustic din România, Fănel Adumitroaie, plecat să cânte în formatia ingerilor, în anul 2000.

Regalul de blues va fi asigurat în prima seară de Vali SirBlues! Răcilă (voce, chitări acustice), Raul Kusak (orgă Hammond, pian electric), Eugen Giani Amarandei (contrabass electric), Totu Rareș (chitară, voce) & MidlifeCrisis, Hanno Höfer (Nightlosers), urmat de un amplu jam-session. Amfitrionul primei seri va fi Rareș Totu, unul dintre cei mai buni chitariști români ai momentului si singurul castigator al premiului de Vel mai bun chitarist atât în România cât și în Ungaria.

În a doua seară de festival vor concerta Raul Kusak (orgă Hammond, pian), Berti Barbera (voce, muzicuță, percuție), Joe Rusi (chitară, voce), Dan Saghin (bass) și Claudiu Nașu Purcărin (tobe, percuție). A doua seara se va încheia cu un jam-session de tip All stars cu participarea tuturor muzicienilor prezenți în festival plus invitați surpriză.

În acest an, MusicFest Fani Adumitroaie – Blues No Mercy va beneficia de două prezențe internaționale: chitaristul și discipolul lui Fănel Adumitroaie, Joe Rusi (Norvegia) și artistul polivalent Clay Windham (Texas, SUA).

Joe Rusi, originar din Rădăuți, este un nume de marcă al blues-ului electric modern, printre cei mai bine cotaţi muzicieni de profil din Norvegia, cu turnee regulate în SUA și țările nordice.

Clay Windham este un muzician complet, născut și crescut în spiritul blues-ului american, remarcându-se printr-un talent de a interpreta la o varietate impresionantă de instrumente. Clay Windham s-a arătat onorat și flatat să facă parte dintr-un festival dedicat unui mare bluesman român și s-a declarat nerăbdător să interpreze alături de atâția artiști de calibru din blues-ul românesc.

Cele două seri de festival vor fi incarcate de jam session-uri și momente speciale in maniera neconventionala punandu-se accent mai mult pe feeling si improvizatie decat pe recitaluri prestabilite.

În cadrul Festivalului, va fi lansată re-editarea pe CD a albumului lui Fani Adumitroaie, Blues Con-Fusion. De asemenea, participanții vor putea achiziționa ultimele lansări discografice ale artiștilor din concert.

Deschidereal celor două seri de festival va fi facuta de formaţiile sucevene PEGAS (featuring Alex Pattie si Ovidiu Cuza) şi Kinf of Burning (foști membri ai trupei 99 Degrees).

Sunt bucuros că publicul iubitor de blues poate avea acces la un festival în memoria unui om ce merită tot respectul nostru. Sunt convins că muzica unește oameni iar blues-ul este, înainte de orice, o stare de spirit. De aceea am ținut să readucem acest festival acasă la Fani și să îi invit pe toți prietenii lui, muzicieni și public deopotrivă, pentru a ne aduce aminte ce ne unește în mod firesc, să împărtășim cu toții momentele și Muzica, a declarat organizatorul festivalului, Bobby Stroe.

Organizatorii pun la dispoziţia publicului un abonament în valoare de 60 lei pentru cele două zile de festival şi un bilet de 40 lei pentru o singură zi de festival. Abonamentele și biletele pot fi achiziționate din Pub Boem La Fierărie Suceava și de la La Fierărie Talcioc Cultural Suceava.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.