Orașul SUCEAVA

Muncește!

Implică-te! Suceava în imagini

Nunta în Bucovina

Data
Loc
Muzeul Satului Bucovinean Suceava

În perioada 25-26 Februarie 2012, Muzeul Satului Bucovinean Suceava te invită la festivalul Nunta în Bucovina.

Evenimentul are ca scop promovarea acestui obiectiv turistic unic și a tradițiilor și culturii specifice zonei.

Festivalul, realizat în cadrul proiectului Muzeul Satului Bucovinean – tradiție și obiceiuri, selectat în cadrul Programului Operațional Regional și co-finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională 2007-2013 Investim în viitorul tău!, le va dezvălui vizitatorilor aspecte inedite ale unuia dintre momentele de răscruce din existența umană – nunta – și ale obiceiurilor ce însoțesc acest ritual în zona bucovineană.

Cei care vor vizita, sâmbătă și duminică, Muzeul Satului Bucovinean din Suceava vor avea ocazia să trăiască pe viu experiența perechilor de miri din Bucovina și să se căsătorească, pentru o zi, după toate regulile și tradițiile locului.

Programul Festivalului cuprinde scenete de teatru, recitaluri de muzică și dansuri bucovinene, lecții de dans, proiecții de film și expoziții de fotografii cu nunțile de altă dată.

Organizat în apropierea Cetăţii de Scaun a Sucevei, Muzeul Satului Bucovinean pune în valoare patrimoniul arhitectonic de factură populară din Ţara de Sus. Cel mai tânăr dintre muzeele în aer liber ale României, a luat formă în deceniul al VIII-lea al secolului trecut, când satul bucovinean dispunea de nenumărate monumente de arhitectură populară, şi a prins contur după 1990, când noi gospodării şi instalaţii tehnice populare au fost transferate, reconstruite şi deschise publicului vizitator.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Fundația Culturală Artex.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.