Orașul SUCEAVA

Dezvoltă!

Implică-te! Suceava în imagini

Ovidiu Hurduzeu – Unabomber: Profetul ucigaş

Data
Access
gratuit
Loc
Shopping City Suceava

Luni, 16 Mai 2011, începând cu ora 17:00, Alexandria Librării şi Shopping City Suceava te invită la lansarea cărţii Unabomber: Profetul ucigaş de Ovidiu Hurduzeu.

Manifestarea îi va avea ca invitaţi speciali pe domnii Ovidiu Hurduzeu (întors din Statele Unite ale Americii pentru acest eveniment), Nicolae R. Dărămuş şi Alexandru Ciolan.

Th. John Kaczynski, alias Unabomber (născut în 1942) a fost cel mai căutat terorist din istoria Statelor Unite ale Americii (timp de 18 ani FBI-ul s-a străduit să-i dea de urmă – şi poate că s-ar mai fi străduit cine ştie câţi ani dacă nu ar fi fost trădat de propriul său frate). Mediatizat în întreaga lume (dar nu şi în România), cazul Unabomber este considerat una dintre cele mai fascinante American story ale secolului XX. Copil genial, matematician de excepţie, filozof cu o viziune tragică şi catastrofică asupra lumii, Ted Kaczynski a lansat din pădurile Montanei un război personal împotriva civilizaţiei tehnologice. În cabana sa din Montana, lipsită de apă curentă şi electricitate, a produs nu numai bombe letale ci şi o extraordinară profeţie: Manifestul Unabomber, un document vândut doar în prima zi a publicării în 850.000 de exemplare.

Ovidiu Hurduzeu s-a născut în Bucureşti la 12 Iunie 1957. După ce absolvă Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine în 1981, activează doi ani ca profesor în satul Vintileanca, lângă Mizil. Din 1983 până 1988 lucrează ca redactor la Editura Politică. În 1988 părăseşte România şi, după un popas în Italia, se stabileşte în SUA. În 1993, Master în literatura franceză la San Jose State University. În 1997, doctorat in French and Humanities (dublă specializare) cu teza Henri Michaux, Emil Cioran: Le paradigme de l’irrealise. Predă cursuri de Humanities la Stanford şi literatură comparată la California State University, Monterey Bay. După propriile declaraţii, de America îl leagă cerul Californiei şi grădina cu trandafiri, iar de România… totul. Cărţi publicate: Culori vii, forme frumoase (Albatros, 1988), La Roma totul este OK (1993), Sclavii fericiţi, Lumea văzută din Silicon Valley (Timpul, 2005), Unabomber: Profetul ucigaş (Logos, 2007). Articole şi studii publicate în Idei în dialog, Convorbiri Literare, Rost, Presa Alternativă.


Fotografii

Poze realizate de Daniel PENCIUC.

Pentru a afla ultimele noutăţi din Suceava, adaugă pe Yahoo! Messenger ID-ul nostru, OrasulSUCEAVA.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.