Orașul SUCEAVA

Împărtășește!

Implică-te! Suceava în imagini

Pădurea din piatră

Data
Loc
Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava

În perioada 12 Februarie 2015 – 12 Martie 2015, Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava te invită să vizitezi expoziția intitulată Pădurea din piatră.

Prin această expoziţie se urmăreşte valorificarea patrimoniului muzeal şi educarea publicului vizitator în vederea conservării şi protejării mediului din rezervaţiile geologice din judeţul Suceava şi din ţară. Expoziţia se constituie într-o acţiune cultural – educativă pentru toate categoriile de vizitatori, dar îndeosebi pentru tineri, cărora încercăm să le trezim interesul pentru istoria îndelungată a Pământului.

Materialul prezentat în expoziţie aparţine Colecţiei de Paleontologie a Muzeului de Ştiinţele Naturii din Suceava si este format din fragmente de roci ce conţin impresiuni foliare (amprente de frunze) şi fragmente de lemn pietrificat care au existat în Paleozoic , Mezozoic şi Neozoic (Terţiar) pe teritoriul ţării noastre. Aceste „mărturii în piatră” constituie o importantă bază în cercetarea florei actuale. O parte importantă a expoziţiei este concretizată prin expunerea grafică a conţinutului ştiinţific referitor la obiectul de studiu al Paleontologiei, date despre rezervaţiile fosilifere.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.