Orașul SUCEAVA

Dezvoltă!

Implică-te! Suceava în imagini

Pași spre biblioteacă

Data
Access
gratuit
Loc
Biblioteca Bucovinei I. G. Sbiera

Joi, 2 Aprilie 2015, între orele 9:00 și 16:00, Biblioteca Bucovinei I. G. Sbiera Suceava te invită la evenimentul intitulat Pași spre biblioteacă.

Începând cu anul 1967, în fiecare an, pe 2 aprilie, în întreaga lume se sărbătoreşte Ziua Internațională a Cărții pentru Copii. Data nu a fost aleasă întâmplător ca sărbătoare a cărţilor pentru copii: ea coincide cu ziua de naştere a celui mai îndrăgit autor de basme, Hans Christian Andersen.

Scopul acestei zile este de a însufleți dragostea de carte și de a îndrepta atenția copiilor către lectură.

Biblioteca joacă un rol important în apropierea copilului de lumea cărţii şi implicit, de lectură. Cartea trebuie să devină prietena copilului de la cea mai fragedă vârstă. Ea îl ajută să parcurgă căile cunoaşterii, de la concret la abstract, de la intuiţie la reprezentare şi fantezie. Cu ajutorul ei, copilul intră în posesia numeroaselor instrumente care îi pot satisface dorinţa de a descoperi realitatea înconjurătoare, ea însăşi fiind o lume. Alegerea cărților potrivite este doar un prim pas. Al doilea pas și tot atât de important este deprinderea lecturii, obținerea eficienței ei maxime în urma citirii unei cărți.

În acest context, Consiliul Judeţean Suceava, prin Bibliotecii Bucovinei “I.G.Sbiera”, în parteneriat cu Asociaţia Nes Designer Cultural Suceava, invită sucevenii să participe de la mic la mare – preşcolari, şcolari, scriitori, părinţi, bunici interactive şi multe surprise.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.