Orașul SUCEAVA

Împărtășește!

Implică-te! Suceava în imagini

Pe urmele evreilor

Data
Loc
Muzeul de Istorie Suceava

Luni, 6 Octombrie 2008, începând cu ora 11:00, la Muzeul de Istorie Suceava, va avea loc vernisajul expoziţiei Pe urmele evreilor, dedicata zilei Holocaustului.

Expoziţia cuprinde obiecte de cult, documente, fotografii provenite de la Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina Gura Humorului, Comunitatea Evreiască din Suceava precum şi din colecţiile Complexului Muzeal Bucovina Suceava.

Expoziţia va fi urmata de un colocviu, la care vor participa profesori de la Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava, inspectori de la Inspectoratul Şcolar Suceava, membri ai comunităţii evreieşti şi muzeografi din cadrul Complexului Muzeal Bucovina Suceava.

Ziua de 9 Octombrie a fost declarată Ziua Holocaustului la propunerea Comisiei Internaţionale pentru studierea Holocaustului, în România fiind aprobată de Guvern în anul 2004. Semnificaţia acestei zile este legată de începerea deportării evreilor din România în Transnistria, în anul 1941, ca urmare a planului Germaniei naziste şi al statelor colaboratoare de persecutare şi anihilare a evreilor.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.