Orașul SUCEAVA

Informează-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Pictura murală din nordul Moldovei – Modificări estetice și restaurare

Data
Loc
Muzeul de Istorie Suceava

Vineri, 27 Iunie 2008, începând cu ora 12:00, la Muzeul de Istorie Suceava, se va lansa volumul Pictura murală din nordul Moldovei – Modificări estetice şi restaurare aparţinând prof. univ.dr. Oliviu BOLDURA.

Cartea este cea de-a doua lucrare editată sub egida Centrului de Cercetare, Conservare, Restaurare, care funcţionează din anul 2006 la instituţia muzeală suceveană, urmând lucrării lansate în primăvara acestui an cu titlul Textile tradiţionale din Transilvania. Tehnologie şi estetică, carte semnată de Florica ZAHARIA, şeful Departamentului Conservare Textile din cadrul Muzeului Metropolitan din New York.

Profesor la Secţia Conservare Restaurare a Universităţii de Arte din Bucureşti, vicepreşedinte al Uniunii Naţionale a Restauratorilor de Monumente Istorice, Oliviu BOLDURA este apreciat ca cel mai important restaurator de frescă din România. Din anul 1980 a participat la primele intervenţii de urgenţă asupra picturii murale de pe faţada de nord a Voroneţului realizând apoi lucrări la monumentele istorice de la Suceviţa, Pătrăuţi, Arbore, Moldoviţa, Sf. Ioan cel Nou de la Suceava şi Bălineşti.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.