Orașul SUCEAVA

Învață!

Implică-te! Suceava în imagini

Premieră – Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama

Data
Access
15 lei
Loc
Teatrul Municipal Matei Vișniec

Duminică, 5 Mai 2019, începând cu ora 19:00, Teatrul Municipal Matei Vișniec te invită la permiera spectacolului intitulat Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama, în regia domnului Ioan Brancu.

PRIMUL VIȘNIEC! PRIMUL SPECTACOL PENTRU COPII ȘI PĂRINȚI, LA TEATRUL SUCEVEAN!
Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama (povești de adormit copiii și de trezit ușor părinții), de Matei Vișniec, în regia lui Ioan Brancu este primul nostru spectacol pentru copii și părinți și prima montare a unui text semnat de Matei Vișniec.

Regia artistică: Ioan Brancu
Autor: Matei Vișniec
Scenografia: Ana Maria Condruz
Coregrafia: Andreea Duță
Muzica: Cári Tibor
Light design: Lucian Moga
Video design: Andrei Cozlac

Distribuția: Cristina Florea, Horia Andrei Butnaru, Clara Popadiuc, Răzvan Bănuț, Alexandru Marin, Bogdan Amurăriței, Diana Lazăr, Delu Lucaci, Cătălin Ștefan Mîndru, Cosmin Panaite

Regizorul Ioan Brancu ne povestește cu pasiune despre ceea ce înseamnă pentru el să monteze acest text. ”Spectacolul pornește de la piesa lui Matei Vișniec, „Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama”. Eroii poveștii sunt trei copii, Eliza, Adrian și Manuela, ai căror părinți lucrează în Italia. De copiii rămași acasă are grijă bunica, pisica și cățelul. Din păcate, o situație mult prea cunoscută… ”
„În povestea lui Matei Vișniec, însă, într-o seară, se întâmplă ceva extraordinar: în camera copiilor apare un Extraterestru. Cei patru fac cunoștință și, după ce Extraterestrul le dăruiește bulgări de timp, un plan îndrăzneț își face loc în mintea lor: îl roagă pe misteriosul lor vizitator să-i ajute să termine casa începută de părinții lor pentru ca aceștia să se poată întoarce la ei, acasă, pentru că părinții așa spun, că de asta au plecat, ca să strângă bani să-și construiască o casă nouă. Extraterestrul îi ajută, apoi le îndeplinește cele mai arzătoare dorințe iar la despărțire, căci îl cheamă și pe el cineva, acasă, nu vrea, ca amintire decât niște mărunțișuri printre care o… pijama…” ne declară regizorul Ioan Brancu.
„O poveste simplă, cu animale drăguțe, cu cântece despre planete și galaxii, cu eternul conflict între bunica obosită și nepoții plini de energie… Așa pare, însă e mai mult decât atât. Sub această glazură se ascunde partea mai întunecată a poveștii, căci povestea copiilor pe care părinții îi vizitează de două ori pe an cu brațele pline de cadouri menite să le compenseze lipsa, nu e, deloc, una luminoasă.”(regizor Ioan Brancu)
„Spectacolul nu e o lecție, nici pentru copii, nici pentru părinții lor. Matei Vișniec nu dă soluții, dar le cere. Așa cum știe el cel mai bine s-o facă: elegant, discret, poetic dar puternic, convingător, emoționant”, afirmă Ioan Brancu.

„Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama”, un spectacol cu povești de adormit copiii și de trezit ușor părinții, un spectacol pentru toată familia!
Ioan Brancu, cel care semnează regia spectacolului „Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama” este un remarcabil artist păpușar și mim, dar și conferențiar universitar la secția de Păpuși-Marionete din cadrul Facultății de Teatru a UNATC București. Născut la Oravița în județul Caraș-Severin, pe data de 22 mai 1959, Ioan Brancu a absolvit ATF, secția de Păpuși-Marionete în anul 1994.
Înainte de a deveni student al Facultății de Teatru din București, Ioan Brancu a fost artist păpușar la Teatrul de Păpuși din Timișoara. Iar în 1990, ajuns în București pentru a urma studiile superioare de la ATF, acesta se angajează la Teatrul Țăndărică, pe scena căruia joacă și în prezent.

La Teatrul Țăndărică din București, a realizat numeroase roluri importante în spectacole ca Adunarea păsărilor, Sânziana și Pepelea, Harap Alb și a colaborat cu regizorii Cristian Pepino, Bogdan Drăgulescu, Ion Caramitru, Gabriel Apostol sau Alexander Hausvater.

În calitate de actor, Ioan Brancu a colaborat și cu Teatrul Național București în producțiile: Cartea lui Prospero, regia Gelu Colceag și Sergiu Anghel; Comedie Roșie, regia Alexandru Tocilescu; dar și cu Teatrul Mic în spectacolul Dragostea celor trei portocale, regia Nona Ciobanu.

În domeniul regiei de teatru, de-a lungul carierei sale, Ioan Brancu, a semnat regia pentru o serie de spectacole montate la Teatrul Țăndărică, dar și pe scenele teatrelor de copii din Ploiești, Râmnicu Vâlcea sau Craiova.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.