Orașul SUCEAVA

Ascultă!

Implică-te! Suceava în imagini

Primăvara e departe încă. Mereu împreună (Toujours Ensemble)

Data
Access
15 lei
Loc
Teatrul Municipal Matei Vișniec

Joi, 22 Septembrie 2016, începând cu ora 19:00, Teatrul Municipal Matei Vișniec te invită la spectacolul bilingv româno-francez intitulat Primăvara e departe încă. Mereu împreună (Toujours Ensemble) de Anca Visdei.

Spectacolul este susținut de Compania Teatrală L’Egrégore (Marsilia / Franța) și Teatrul Andrei Mureșanu (Sfântul Gheorghe).

Asistent de regie: Fazakas Misi. Colaborator artistic: Frédéric Grosche.

În distribuție: Claudia Ardelean, Maryse Courbet, Fatma Mohamed și Marie-Line Rosetti.

După ani de zile, două surori se regăsesc. Alexandra a fugit în Elveția pentru a scăpa de dictatura ceaușistă și încearcă să își publice scrierile interzise în țara sa. Este surprinsă de rezultatul emigrării (i se spune că provine din „lumea a treia”, că a venit în Elveția pentru a muri de foame), iar supraviețuirea chiar îi este dificilă. Cealaltă soră (Ioana), rămasă în România să-și continue activitatea în calitate de actriță, este condamnată la… a face față cu putere. … „Trebuie să supraviețuiesc bine. Crezi că m-ar lăsa să joc Puck dacă ar arăta altfel scrisorile de acreditare…” Regăsirea celor două surori nu este ușoară, ea va fi materializată prin reprezentarea fizică a tinereții lor și va avea un loc important în această călătorie… Totul este posibil, pentru că suntem în teatru. 4 actriţe – 2 personaje… Memoria noastră este capricioasă… Amintiri trunchiate. Dorința de a uita există, dar sunt lucruri pe care nu le poți uita. Actrițele vor reprezenta două variante ale amintirilor trăite. Prezentul le obligă să retrăiască o mulțime de amintiri de mult uitate.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.