Orașul SUCEAVA

Dezvoltă!

Implică-te! Suceava în imagini

Profesiunea Doamnei Warren

Data
Access
80 lei
Loc
Casa de Cultură a Sindicatelor

Atenție! Spectacolul a fost anulat.

Luni, 4 Iunie 2012, începând cu ora 19:00, Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava te invită la spectacolul Profesiunea Doamnei Warren de George Bernard Shaw.

Distribuție: Maia MORGENSTERN, Ilinca MANOLACHE, Dan CONDURACHE, Tudoar Aaron ISTODOR, Sorin MEDELENI și Radu GHEORGHE.

Premiera absolută a avut loc la Londra în 1902, iscând controverse şi critici virulente datorită subiectului considerat prea îndrăzneţ. În România, istoria montărilor celebre cu această piesă începe în 1929, cu Lucia Sturza Bulandra în rolul principal şi continuă, chiar pe scena Teatrului Mic, în 1945 cu Maria Filotti şi, în 1974, cu Olga Tudorache.

Acţiunea se desfăşoară în jurul relaţiei dintre doamna Kitty Warren (Maia Morgenstern), administratora unor afaceri nu tocmai curate – o femeie agreabilă, prezentabilă, vulgară şi destul de bătrână, aşa cum ne-o prezintă autorul – şi fiica ei, Vivie (Ilinca Manolache) – proaspăt absolventă de matematică la Cambridge. Fata află adevărul despre mama pe care abia dacă o cunoscuse până atunci. Şi nu e tocmai un adevăr uşor de acceptat, mai ales când în jur există Sir George Crofts (Dan Condurache), dornic să pună paie pe foc, Frank (Tudor Aaron Istodor) care îşi urmăreşte propriul interes, reverendul Gardner (Sorin Medeleni) cu un trecut destul de incert şi visătorul Praed (Radu Gheorghe), un ultim romantic cu mintea la frumuseţile Veneţiei şi Veronei.

Având ca atuuri umorul acid şi intuiţia abilă, Shaw le pune pe mamă şi fiică în ipostaza de a se confrunta pentru a demasca ipocrizia şi decadenţa aşa-numitei societăţi de bon ton. Cunoscutul actor al Teatrului Mic Claudiu Istodor debutează în rolul de regizor pentru a ne spune o poveste despre ciocnirea dintre două lumi. Există învingători? Cine are de câştigat? Şi mai ales: e sufletul marfă de vânzare, cu preţ, gramaje şi ambalaj?

Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducere, respectiv 60 de lei biletul.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.