Orașul SUCEAVA

Distrează-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Radu BELIGAN

Data
Loc
Casa de Cultură a Sindicatelor

Miercuri, 12 Noiembrie 2008, începând cu ora 19:00, în sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava va avea loc spectacolul Radu BELIGAN, confesiuni despre viaţă şi artă.

Miercuri, 12 Noiembrie 2008, într-un decor simplu ce înfăţişa o cameră călduroasă şi primitoare, maestrul Radu Beligan şi-a depanat amintirile în spectacolul „Confesiuni despre viaţă şi artă”. Deşi sala Casei de Cultură nu a fost plină, cei prezenţi au fost răsplătiţi pe deplin, viaţa maestrului fiind un adevărat cumul de experienţe diverse, de la tristeţe la fericire, de la statutul de anonim la cel de maestru recunoscut în scena mondială.

Pentru mai bine de două ore am avut ocazia să călătorim alături de maestrul Beligan şi de oamenii pe care i-a întâlnit şi care l-au sprijinit în viaţă. Pe parcursul spectacolului am avut ocazia de a vedea pe ecran chipurilor celor ce au fost maeştrii maestrului. Ba chiar să urmărim secvenţe video şi să ascultăm fragmente audio din cele mai reuşite momente ale vieţii actorului. Din lista oamenilor care au contribuit la definirea personalităţii Radu Beligan nu au lipsit Aura Buzescu, Nicolae Băltăţeanu, Lucia Sturdza Bulandra, Iancovescu, Calboreanu, Giugaru, Vasiliu-Birlic, George Vraca, Victor Ion Popa, Gheorghe Timică sau Eugene Ionesco, iar amintirile pe care le-a depănat în faţa noastre au fost din cele mai inedite.

70 de ani de activitate teatrală. 70 de ani în care a trecut prin toate stadiile meseriei, de la aspirant la director de teatru, de la actor la regizor. 70 de ani de măiestrie, de artă, de inspiraţie. O perioadă imensă în care a rămas acelaşi tânăr Radu Beligan ce a trecut cândva de la dramă la comedie. A ales zâmbetul, vindecând suflete prin râs.

Radu Beligan ne-a declarat iubirea sa veşnică. Nouă, celor care i-am fost şi îi vom fi spectatori, publicului, celui mai desăvârşit maestru al teatrului, cel care l-a făcut ceea ce este astăzi. Având ca fundal melodia lui Frank Sinatra „My Way”, Radu Beligan a încheiat seara magică de miercuri cu aceste cuvinte: „Călătoria aceasta este scurtă, să încercăm să o facem la clasa I”.

Bogdan BEŞLIU

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.