Orașul SUCEAVA

Votează!

Implică-te! Suceava în imagini

Regăsind trecutul – Imagini din fosta regiune Suceava

Data
Access
gratuit

Până pe 30 Septembrie 2023, Galeria de Artă Zamca vă invită să vizitați expoziția Regăsind trecutul – Imagini din fosta regiune Suceava.

Expoziția „Regăsind trecutul – Imagini din fosta regiune Suceava,” semnată de talentatul artist fotograf Dimitrie Balint, se bucură de un succes remarcabil la Galeria Zamca, fiind vizitată zilnic de mulți suceveni. Aceasta poate fi vizionată până pe 30 septembrie 2023. Este vorba de o călătorie captivantă în istoria și frumusețea regiunii Suceava, și a fost primită cu entuziasm de către publicul larg și criticii de artă.
Vernisajul expoziției, a avut loc vineri, 15 septembrie 2023, a marcat chiar și un eveniment inedit, ziua de naștere a artistului fotograf Dimitrie Balint. Ziua acestuia care este pe data de 16.09.1930. Echipa Galeriei Zamca și-a dorit să-i facă o surpriză artistului fotograf și l-a sărbătorit, într-o atmosferă festivă și emoționantă, cântând alături de audiență un sincer „La mulți ani!”.
Plin de emoție, fotograful sucevean, Dimitrie Balint a declarat:”Am intrat în Cooperativă și am calificat 10 ucenici. În momentul de față, nu mai am decât unul.” Acesta punând accent pe longevitatea muncii lui.
Participanții au avut ocazia unică de a interacționa cu artistul și de a afla mai multe despre inspirația din spatele lucrărilor sale. De asemenea, criticul de artă drd. Delia-Ioana Leizeriuc a susținut un discurs special, aducând în prim-plan interpretări și perspective unice asupra operei lui Balint, oferind astfel o experiență culturală profundă pentru toți cei prezenți: ”Maestrul Dimitrie Balint este un profesionist veritabil, din categoria elitelor artelor. Are o memorie excepțională și o viziune de ansamblu exemplară, dar și o atenție neobosită la detalii. Creațiile sale

fotografice sunt de o valoare colosală pentru că ele spun o poveste, o poveste despre reala evoluție a Sucevei. Arta sa fotografică este cu o încărcătură istorică inestimabilă și aduce un plus valoare în mod deosebit tinerei generații. Este o onoare să îl avem printre noi pe acest maestru al artei fotografice, o bucurie să cunoaștem tainele acestei arte, mesaje cheie pe care el știe să le transmită cu tact, diplomație și profesionalism. Este un vizionar, un jurnal viu al istoriei județului Suceava cu tot ce cuprinde ea, de la clădiri istorice, monumente istorice, ansambluri artistice, personalități, parcuri, străzi, tradiții și obiceiuri. ”
Expoziția a fost curatoriată cu grijă de maestrul caricaturist Mihai Pânzaru – PIM, cunoscut pentru contribuția sa la promovarea artelor în regiune: ” Vernisajul lui Dimitrie Balint a fost o ocazie de a sărbători nu doar talentul său remarcabil, ci și dedicarea sa față de Suceava și călătoria sa în lumea fotografiei.”
De asemenea, președintele Asociației Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, Petru-Vasile Gafiuc, a declarat: ”Maestrul Dimitrie Balint pe lângă faptul că este un bun prieten al Galeriei Zamca și al Asociației Institutul Bucovina, este și modelul practic al longevității utilizării uceniciei în desăvârșirea vocației. Exemplul practic, mentoratul și învățarea la locul de muncă contribuie la sustenabilitatea unei meserii care poate aduce un loc de muncă onorabil și stabil. Vivat 120 de ani Maestre Dimitrie Balint!”
Lucrările lui Dimitrie Balint au fost pe deplin apreciate, atât la nivel național, cât și internațional, consolidându-l ca un reprezentant talentat al artei fotografice. Imaginile sale au transmis emoții și povești profunde despre istoria, cultura și tradițiile regiunii Suceava, atrăgându-i pe vizitatori într-o călătorie în timp și spațiu.
Expoziția „Regăsind trecutul” a fost organizată cu sprijinul Asociației Institutul Bucovina, Academia PIM și Ministerul Culturii – Direcția Județeană pentru Cultură Suceava.
Iubitorii de artă sunt așteptați să viziteze Galeria Zamca, pe Strada Zamca, numărul 17, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-17:00, pentru a se bucura de această expoziție fascinantă.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.