Orașul SUCEAVA

Învață!

Implică-te! Suceava în imagini

România – alege viața

Data
Access
gratuit
Loc
Suceava

Joi, 16 Mai 2013, începând cu ora 13:00, Asociaţia Alecs Grup Suceava te invită la un marş împotriva accidentelor rutiere, a consumului de alcool la volan, a traversărilor neregulamentare, împotriva drogurilor, tutunului şi violenţei în şcoli pe traseul esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, Palatul Administrativ, Biblioteca Judeţeană I. G. Sbiera, Hotel Bucovina, Primăria Municipiului Suceava, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Suceava, Spitalul Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava şi înapoi la Biblioteca Judeţeană I. G. Sbiera.

Acţiunea se desfăşoară în cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului din perioada 13-19 Mai 2013 şi are ca scop sensibilizarea opiniei publice şi a factorilor de decizie în vederea diminuării obstacolelor şi de prevenire a accidentelor rutiere, a consumului de alcool la volan, a traversărilor neregulamentare, a consumului de droguri, plante etnobotanice, tutun şi a violenţei în şcolile sucevene.

La sfârşitul marşului, în zona Biblioteca Judeţeană I. G. Sbiera – Parchet, porţiunea cuprinsă între semaforul din intersecţia cu Bulevardul Ana Ipătescu şi strada Ştefan cel Mare, se va simula un accident rutier la care să participe maşini de descarcerare şi ambulanţă, maşini de stingere a incendiilor, Crucea Roşie, pentru a limita efectele accidentului rutier şi de a oferi elevilor participanţi la marş, dar şi populaţiei, măsurile de prim ajutor ce se impun la un astfel de eveniment desfăşurat în cardul proiectului România – alege viața.

Scopul proiectului este de a aduce la cunoştinţă populaţiei riscurile şi mai ales consecinţele sociale şi economice ale accidentelor rutiere produse din diverse cauze, prin acţiuni de informare şi popularizare a celor mai eficiente mijloace şi măsuri de prevenire şi evitare a acestora.

Chiar dacă numărul accidentelor rutiere este în descreştere, se poate constata că numărul persoanelor accidentate este destul de mare, iar proiectul urmăreşte să atenţioneze participanţii la trafic printr-o simulare de accident într-o zonă cât mai aglomerată a oraşului, pentru sensibilizarea populaţiei.

Pe lângă simularea de joi, în ultima perioadă au avut loc în diverse şcoli sucevene cursuri de educaţie rutieră pentru prevenirea accidentelor rutiere.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Suceava, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, Serviciul Judeţean de Ambulanţă, Asociaţia Euroactiv Suceava şi unităţile de învăţământ din municipiul Suceava

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.