Orașul SUCEAVA

Creează!

Implică-te! Suceava în imagini

România din inima Reginei Maria

Data
Loc
Muzeul de Istorie Suceava

În perioada 10-20 Mai 2012, Muzeul de Istorie Suceava te invită să vizitezi expoziţia România din inima Reginei Maria în cadrul căreia,

Pentru prima dată la Suceava, va fi expusă caseta de argint în care s-a păstrat inima Reginei Maria. Alături de această piesă deosebită va fi expus şi pavoazul pentru regine al bricului Mircea I, steag în care s-a înfăşurat caseta cu inima reginei, depusă apoi în capela Stella Maris de la Balcic. Aceste piese se află în colecţiile Muzeului Naţional de Istorie a României, instituţie cu care muzeul nostru are o colaborare deosebită.

În jurul acestor simboluri ale istoriei românilor, vor fi expuse, pentru prima dată, aproximativ 100 de medalii şi monede britanice, sec. XVIII-XX, din colecţia Muzeului Bucovinei. O parte a pieselor ilustrează ascendenţa Reginei Maria, prin monede cu efigiile regilor Marii Britanii, începând cu anul 1745, altele evidenţiază vastitatea Imperiului colonial britanic, dar şi modul cum funcţiona protecţia categoriilor defavorizate în ţara de origine a Reginei Maria; o remarcă specială merită medaliile britanice emise cu ocazia unor evenimente deosebite, precum inaugurarea celebrului Crystal Palace, la Londra, în anul 1851.

Un loc special în expoziţie este rezervat călătoriei Reginei Maria în America, din anul 1926, ilustrat cu imagini de epocă, alături de care vor fi expuse mărturii foto-documentare ale prezenţei unor suceveni pe pământ american, veniţi în căutarea visului american la sfârşitul secolului XIX şi începutul secolului XX, precum şi inedite obiecte personale care au aparţinut acestora, păstrate până astăzi de urmaşii lor.

Expoziţia şi-a propus să ilustreze câteva faţete mai puţin cunoscute publicului, legate această epocă şi de felul cum Regina Maria a promovat această ţară: din inimă, cu toată inima, pentru toţi românii, oriunde s-au aflat. O regală inimă britanică pentru România.

Joi, 10 Mai 2012, începând cu ora 12:00, va avea loc vernisajul expoziției.

Evenimentul este realizat în colaborare cu Muzeul Naţional de Istorie a României.


Fotografii

Poze realizate de ArTiStul.

Pentru a afla ultimele noutăţi din Suceava, adaugă pe Yahoo! Messenger ID-ul nostru, OrasulSUCEAVA.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.