Orașul SUCEAVA

Creează!

Implică-te! Suceava în imagini

Săptămâna Gastronomică Lyoneză

Data

În perioada 18-24 Mai 2009, Restaurant Latino Suceava te invită la Săptămâna Gastronomică Lyoneză alături de bucătarul Raphael BERINGER.

Plats traditionnels

  • Véritable Choucroute alsacienne (carne de porc afumată, fiartă înăbuşit cu varză d’alsace, în vin alb, aromatizată cu frunze de dafin, ceapă, puţin usturoi şi boabe de ienupăr, stopite cu şampanie spre sfârşitul fiertului)
  • Blanquette de Veau à l’ancienne, garniture grand-mère (piept şi umăr de viţel fierte timp de două ore într-o supă de carne aromatizată, legate cu smântână, puţină lămâie, acompaniate de ciuperci, ceapă, morcovi, cartofi şi şuncă afumată)
  • Côte de Porc dans le Carré, rôtie au miel et romarin, Gratin Dauphinois (cotlet de porc preparat pe placă, stropit cu miere de albine şi rozmarin spre sfârşitul preparării / servit cu Gratin Dauphinois – cartofi tăiaţi în felii subţiri, fierte cu puţin usturoi şi nucşoară)
  • Souris d’Agneau de 7 heures, et Polenta crémeuse au champignons (pulpă de miel confită într-un sos scurt la foc mic timp de 7 ore, însoţită de mămăligă în suc de ciuperci şi aromatizată cu cimbru)
  • Poitrine de cochon confite aux légumes printaniers (piept de porc fiert întreg într-un suc scurt de ceapă prăjită, apoi răcit / tăiat la rece / înainte de servire se trece prin ulei de măsline şi se stinge cu sucul de fierbere / este însoţit de legume de primăvară preparate în unt cu puţin usturoi)
  • Cuisse de canard braisée à l’orange, Pomme de terre mousseline (pulpă de raţă călită cu garnitură aromatică, pudrată cu puţin zahăr, stinsă în oţet, stropită cu suc de portocale, fiartă timp de 1h30 / este însoţită de cartofi vapori zdrobiţi şi preparaţi cu unt proaspăt)

Les Entrées chaudes et froides

  • Ballottine de cochon au herbes / Confiture d’oignon grenadine (terină de porc cu ierburi / gem de ceapă cu grenadine)
  • Viennoise de queues de Gambas / Fromage blanc battu au pistou (vienez de cozi de Gambas / cremă de brânză cu pesto)
  • Aumônière de saumon fumé de Norvège / Champignons et vinaigrette balsamique (somon afumat din Norvegia / ciuperci cu sos balsamic)
  • Botte d’asperges sauce mayonnaise / Jambon cru Serano (buchet de sparanghel cu sos de maioneză /
    şuncă Serano)

Plats traditionnels

  • Salade de Foie de volaille et vinaigre de vin de framboise (ficat de pui prăjit şi stins în oţet de vin de zmeură, servit cald pe un sortiment de salate, acompaniat de ouă fierte, roşii şi sos balsamic)
  • Salade de chèvre chaud et canard seché au miel (brânză proaspătă de capră, încălzită pe grătar cu miere şi servită caldă pe pâine, acompaniată de piept de raţă afumat, de un sortiment de salate şi de un sos cu oţet de portocale)
  • Salade niçoise et nordique (asortiment de salate acompaniate de ton în sos natural, fasole verde, ardei, ouă fierte, roşii, măsline negre, însoţite de un sos cu oţet de busuioc proaspăt)
  • Tartare de saumon (somon crud zdrobit cu coriandru, ulei de măsline, mărar, ceapă-salota tocată, suc de lămâie, însoţite de toast)

Les Poissons, les Crustacés

  • Sauté de Homard Canadien / Risotto au parmesan et crème de petit pois (homar canadian prăjit, orez cu parmezan / cremă de mazăre)
  • Blanc de Dorade royale / Tomate concassées et pomme mousseline au olives noires (file de Dorada regală, roşii strivite / spumă de mere cu măsline negre)
  • Filet de Bar meunière / Pots de courgettes farcis niçoise, coulis de poivrons rouges (file de Biban de mare, dovlecei umpluţi, sos de ardei roşii)

Les Viandes, les Volailles

  • Noisette de Filet mignon de Porc sauce trompettes mort / Blancs de poireaux fondants (muşchi de porc, sos trompettes mort, fondant de praz)
  • Tournedos de bœuf au sautoir Tombée d’épinard et pomme Anna. Jus au porto (carne de viţel în tigaie, spanac şi mere în sos cu porto)
  • uprême de volaille fermière / Pomme «Crick» aux oignons et ciboulette (carne de pui de fermă, mere cu ceapă / ciboulettes)

Les Desserts

  • Tartelette amandine au fraises et framboises (tartă cu căpşuni şi zmeură)
  • Croustillant au chocolat noir et lacté (crocant de ciocolată neagră şi lapte)
  • Mousse au fruit de la passion, coulis de mûres (spumă de fructul pasiunii, sos de mure)
  • Sabayon glacé au praliné meringué, sauce caramel (cremă cu glazură de praline, sos de caramel)

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.