Orașul SUCEAVA

Implică-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Săptămâna Prevenirii Criminalității 2013

Data
Loc
Suceava

În perioada 30 Septembrie 2013 – 4 Octombrie 2013, în Suceava va avea loc campania Săptămâna Prevenirii Criminalității.

Campania îşi propune desfăşurarea de acţiuni tangente domeniilor prioritare incluzând intervenţia preventivă în sectorul infracţionalităţii contra patrimoniului dar şi în celelalte arii de interes pentru poliţie şi comunitate.

În condiţiile societăţii actuale, demersul preventiv devine o soluţie viabilă în abordarea problematicii infracţionale.

Actul preventiv se transformă într-un preambul obligatoriu al oricărei acţiuni poliţieneşti. Este o componentă care asigură succesul unei intervenţii poliţieneşti eficiente şi de calitate , contribuind, totodată, la conservarea şi utilizarea corectă a resurselor materiale şi umane.

A preveni criminalitatea şi a utiliza în mod eficient acest instrument înseamnă să ai capacitatea reprezentării unei viziuni de ansamblu asupra fenomenului infracţional, să sintetizezi esenţa unor aspecte concrete şi să aplici un management modern, bazat pe principii şi strategii europene.

În cadrul campaniei Săptămâna Prevenirii Criminalității, poliţiştii de prevenire suceveni, în colaborare cu celelalte structuri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava şi cu partenerii tradiţionali îşi unesc eforturile în scopul sensibilizării opiniei publice cu privire la importanţa actului preventiv şi în vederea responsabilizării cetăţenilor în legătură cu fenomenul infracţional.

Prin programul activităţilor propuse şi modalitatea de desfăşurare a acestora, poliţiştii de prevenire au încercat abordarea unor domenii de interes şi folosirea unor metode inovatoare care să răspundă noilor realităţi contextuale şi sociale.

Program

luni, 30 Septembrie 2013

Activităţi de prevenire a infracţiunilor de furt. Se va desfăşura un grup de lucru cu tema Siguranţa patrimonială a persoanelor – dezbatere privind riscurile şi vulnerabilităţile cetăţenilor privind infracţiunile de furt. Va fi realizată o analiză a infracţiunilor de furt în vederea identificării unor zone de risc. Ulterior, se vor desfăşura la nivelul întregului judeţ acţiuni de postare a unor scrisori cu recomandări preventive în cutiile poştale ale cetăţenilor şi de înmânare de materiale preventive către cetăţenii din zonele periferice ale satelor.

marți, 1 Octombrie 2013

Prevenirea infracţiunilor cu violenţă. Se va lansa campania Violenţa Naşte Violenţă! – grup de lucru şi activităţi în teren de distribuire de materiale preventive. Ulterior se va desfăşura o întâlnire de lucru – Medierea în prevenirea infracţiunilor cu violenţă – abordare interinstituţională în sistem integrat a problematicii infracţiunilor cu violenţă cu participarea reprezentanţilor Centrului de mediere Suceava. În a doua parte a zilei se vor desfăşura activităţi de prevenire şi informare a agenţilor economici din mediul rural,cu privire la riscurile generate de consumul de alcool în exces în privinţa săvârşirii infracţiunilor cu violenţă.

miercuri, 2 Octombrie 2013

Prevenirea delincvenţei juvenile. Va avea loc o întâlnire cu tema Absenteismul şcolar – primul pas către delincvenţă. Întâlnirea va beneficia şi de participarea partenerilor de campanie şi a Inspectoratului Şcolar Suceava care va prezenta o situaţie privind fenomenul absenteismului la nivelul judeţului. Ulterior, în baza concluziilor desprinse se vor desfăşura de activităţi de prevenire şi informare în barurile din zona unităţilor de învăţământ. Constituirea de echipe mixte poliţişti – profesori care vor identifica elevii care absentează de la ore şi prezentarea riscurilor şi pericolelor la care se expun.

joi, 3 Octombrie 2013

Prevenirea victimizării minorilor. Se va organiza la Colegiul Silvic din municipiul Câmpulung Moldovenesc o întâlnire cu tema Optimizarea parteneriatul instituţional şi parteneriatul public – privat în vederea creşterii siguranţei comunitare şi a prevenirii victimizării minorilor. De asemenea, se va lansa un proiect punctual de prevenire a violenţei în mediul şcolar la Colegiul Silvic Bucovina. Începând cu ora 12:00 se va organiza o festivitate de premiere în cadrul concursului de poezie Copiii României Creează . Concursul a fost organizat de Poliţia Română la nivel naţional, iar poliţiştii suceveni vor premia o elevă din cadrul unei şcoli generale din Câmpulung Moldovenesc care a participat la acest concurs. Tot în această zi se vor derula activităţi practice în unităţi de învăţământ din mediul primar, gimnazial şi liceal. Vor avea loc întâlniri cu elevi şi cadre didactice şi prezentarea unor teme de interes în vederea menţinerii climatului de siguranţă în zona unităţilor de învăţământ şi în interiorul acestora.

vineri, 4 Octombrie 2013

Prevenirea accidentelor rutiere. Lansarea oficială a proiectului cu finanţare europeană Safety Roads – siguranţa rutieră şi prevenirea evenimentelor rutiere cu implicarea conducătorilor de atelaje hipo. Derularea de activităţi preventive în trafic – acţiune de responsabilizare a conducătorilor de atelaje hipo în zona Şcheia. De asemenea,vor fi montate pe atelajele hipo elemente reflectorizante realizate în cadrul proiectului.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.