Orașul SUCEAVA

Exprimă-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Singură în fața dragostei și a morții

Data
Loc
Teatrul Municipal Matei Vișniec

Joi, 17 Noiembrie 2016, începând cu ora 19:00, Teatrul Municipal Matei Vișniec te invită la spectacolul intitulat Singură în fața dragostei și a morții după Dario Fo și Franca Rame.

Regia artistică: Andrei Munteanu. Chitară: Ștefan Lupu.

În distribuție: Clara Popadiuc.

Monodrama este un gen extrem de ofertant pentru actori, regizori și reprezintă un punct nevralgic în orice repertoriu teatral articulat.

Dario Fo este un scriitor, scenograf, dramaturg, pictor, actor și regizor italian, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în anul 1997. Este faimos atât pentru textele teatrale de satiră politică și socială, cât și pentru implicarea în viața politică. Actor, regizor, scenograf, dramaturg, creator de costume, impresar al propriei companii teatrale (dar și ca pictor) este cu siguranță un om de teatru complet.

Franca Rame a fost o actriță și om politic italian, luptătoare pentru drepturile femeilor. A fost prima femeie candidată la postul de președenție al Republicii Italiene.
Spectacolul Singură în fața dragostei și a morții reprezintă o incursiune brutală și metodică în cele mai intime detalii ale vieții unei ființe ignorate de propriul soț dar și de societatea contemporană a consumatorilor de plăceri.

Un studiu teatral elaborat în estetică brechtiană propune o analiză critică sistematică elucidând structura, tipurile, evoluţia şi criteriile adevărului, o satiră analitică pentru toți deținătorii de adevăruri absolute.

O comedie amară despre nenorocire și fericire, despre dragoste și ură, despre dedicație și uitare, despre oameni și obiecte.

Durata spectacolului: 50 de minute.

Studenții și pensionarii beneficiază de reducere, respectiv zece lei biletul.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.