Orașul SUCEAVA

Exprimă-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Sorin Onişor – Paradisul pierdut. Universul copilăriei de la sat în România mileniului III

Data
Access
gratuit
Loc
Hollywood Sushi Bar Suceava

În perioada 25 Octombrie – 8 Noiembrie 2011, Shopping City Suceava te invită să vizitezi expoziția Sorin Onişor – Paradisul pierdut. Universul copilăriei de la sat în România mileniului III.

Dedicată soţiei şi fiicei sale, dar şi pasionaţilor de fotografie şi iubitorilor de inedit, expoziţia lui Sorin Onişor surprinde paradisul vieţii de la ţară care în contemporaneitate îşi trăieşte declinul. Prichindeii satelor din spaţiul mioritic copilăresc în imagini cu o naturaleţe şi o linişte străine lumii de la oraş. Fericiţi în decorul lor rustic, prinşi în jocurile care le ascut simţurile, copiii satelor sunt încă o comuniune de oameni liberi. Fotografiile lui Sorin Onişor surprind real viaţa satului românesc, transmit emoţii, dar şi calităţile micilor personaje cum ar fi prietenia, buna vecinătate şi comuniunea.

Satul românesc îşi trăieşte ultimele momente pentru posteritate şi pentru copiii şi nepoţii noştri care, peste 10-15 ani, nu vor mai putea vedea aceste frumuseţi decât în imagini, printre care şi fotografiile mele, a afirmat Sorin Onişor.

Fotograf liber profesionist, doctorand al Universităţii de Vest Timişoara cu lucrarea “Fierarii din Banat şi Transilvania”, semnatar a zeci de expoziţii personale şi colective, Sorin Onişor a colaborat la ilustrarea a numeroase articole, reportaje, cărţi şi albume de fotografie etnografică, colaborator al Televiziunii Române în proiectul “Oamenii Deltei”, membru în numeroase jurii de profil şi organizator de workshop-uri fotografice pe tema satului românesc, artistul a fost multiplu laureat în saloanele, festivalurile şi concursurile naţionale de fotografie.

Imagini care developează poveşti ale copilăriei magice de la sat sunt vernisate de fotograful Sorin Onişor, marți, 25 Octombrie 2011, începând cu ora 17:00.

Pentru a arăta cât mai multor români şi turişti deopotrivă splendorile şi fascinantele personaje ale satelor, cele 35 de imagini compun de câteva luni o expoziţie itinerantă prin marile oraşe ale ţării. Reunite sub genericul Paradisul pierdut. Universul copilăriei de la sat în România mileniului III, aceste mărturii fotografice vor sta pe simeze în Shopping City Suceava până pe 8 noiembrie.

Publicitate

Comentarii (2)

  1. penciuc

    Afisul?

    Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.