Orașul SUCEAVA

Vinde!

Implică-te! Suceava în imagini

Sublimare

Data
Access
gratuit

În perioada 16 ianuarie 2024 – 31 ianuarie 2024, Galeria de artă Zamca, te invită la Expoziția „Sublimare” – Ilustrații Grafice la Poezia lui Adrian Păunescu

Artist: Maestrul Mihai Pânzaru – PIM
Curator: Mihai Pânzaru – PIM
Critic de Artă: drd. Delia-Ioana Leizeriuc, Consilier DJC Suceava
Vernisajul Expoziției: Marți, 16 ianuarie 2024, ora 13:00

Suceava, Marți, 16 Ianuarie 2024 – Într-o explozie de creativitate și pasiune artistică, Maestrul Mihai Pânzaru – PIM aduce în prim plan expoziția ”Sublimare”, o incursiune în universul poetic al lui Adrian Păunescu transpus în ilustrații grafice impresionante. Cu curatoriatul și viziunea artistică ale lui Mihai Pânzaru – PIM, această expoziție devine un tribut adus unei personalități marcante a literaturii române.

Curatorul Mihai Pânzaru – PIM împărtășește perspectiva sa asupra expoziției, afirmând: „Pentru mine, ”Sublimare” reprezintă o călătorie artistică profundă în sufletul poeziei lui Adrian Păunescu. Fiecare ilustrație este o încercare de a sublima cuvântul scris în expresie vizuală, creând astfel o experiență completă pentru privitor.”

Președintele Asociației Institutul Bucovina, Petru-Vasile Gafiuc, a adăugat: „Galeriile de Artă Zamca, dezvoltate de către Asociația Institutul Bucovina, sunt fundamentale pentru îndeplinirea unei serie de nevoi educaționale în comunitatea noastră. Educația pentru dezvoltarea abilităților artistice, cât și cea pentru aprecierea artei plastice, reprezintă o preocupare de lungă durată și este susținută constant printr-o colaborare solidă cu Maestrul Mihai Pânzaru – PIM.”

Criticul de artă drd. Delia-Ioana Leizeriuc, Consilier DJC Suceava, a completat evenimentul prin prezentarea unui context artistic și cultural: „Vernisajul expoziției ”Sublimare” este o incursiune vibrantă în conexiunea dintre cuvânt și imagine. Munca depusă de Maestrul Mihai Pânzaru – PIM și echipa sa este remarcabilă, transformând spațiul artistic într-un dialog captivant între poezia lui Adrian Păunescu și expresia grafică. Felicit toți cei implicați pentru această inițiativă culturală de excepție, ce aduce o contribuție valoroasă la diversitatea artistică a comunității noastre.”

Vernisajul expoziției a avut loc marți, 16 ianuarie 2024, la ora 13:00, la Galeria Zamca. Perioada expoziției se va întinde până la 31 ianuarie 2024, oferind iubitorilor de artă timp suficient pentru a se bucura de această experiență culturală de excepție.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.