Orașul SUCEAVA

Gândește!

Implică-te! Suceava în imagini

Ţapinarii

Data

Joi, 25 Septembrie 2008, începând cu ora 20:30, pe Mărăşeşti, la o aruncătură de ciocan mai la deal de cofetăria Scala, va avea loc deschiderea oficială a pubului boem La Fierărie. Invitaţi: Ţapinarii.

25 Septembrie 2008 » Ţapinarii

Intrarea liberă, în limita locurilor disponibile.

Parteneri media: OrasulSUCEAVA.ro, Bucovina TV, Plus TV, Monitorul de Suceava, Crai Nou, News Bucovina, HaiInOras.ro, TuSiRomania.ro, Zile şi Nopţi

Joi, 25 Septembrie 2008, deschiderea oficială a porţilor pubului boem „La Fierărie”. Pentru a sărbători, administratorii localului au invitat trupa Ţapinarii, trupă vocal instrumentală de două voci şi o chitară, ce abordează de şapte ani folkul alternativ. Succesul acestui demers nu s-a lăsat aşteptat, căci pub-ul era plin cu mult timp înaintea concertului, iar cei prezenţi s-au bucurat de un spectacol unic, cu mai bine de o oră de muzică şi umor de calitate. După concert am discutat cu cei doi Ţapinari, iar rezumatul discuţiei îl puteţi vedea aici:

oSv.ro: Sunteţi a doua oară la Suceava în două luni, ce vă aduce din nou aici?
Ţapinarii: Clubul.

oSv.ro: În afară de club.
Ţapinarii: Noi trebuia să lansăm clubul acesta înainte de festivalul medieval, dar nu au fost lucrurile gata, aşa a fost să fie, am venit la festival şi acum să lansăm clubul acesta.

oSv.ro: Când mai veniţi în Suceava?
Ţapinarii: Cred că la anul. Deja gata.

oSv.ro: Anul e aproape, veniţi în iarnă la anul.
Ţapinarii: Nu ştiu, când ne mai invită, bănuiesc că e singurul club în care se poate cânta genul nostru de muzică. Oricum, cei care vor să ne invite, să ne sune. Avem site, www.tapinarii.ro , numărul nostru e acolo, să ne sune. Noi nu ne autoinvităm.

oSv.ro: De ce doar şapte păcate? Care e al optulea?
Ţapinarii: Sunt paisprezece, că le-am răscumpărat, de fapt sunt douăzeci şi trei, le-am răscumpărat de câte două ori şi încă două scenete. Sunt douăzeci şi trei de păcate, şapte păcate răscumpărate. Sunt cele clasice, acceptate de către biserică şi în plus noi le-am mai răscumpărat de două ori, ca să fim siguri.

oSv.ro: De unde vine numele vostru, pentru cei care nu ştiu?
Ţapinarii: De la un film. Pe scurt, era un film al profesorului meu din facultate, mi-a plăcut cum sună şi l-am luat.

oSv.ro: Aţi cântat în această seară şi melodia „Cum ar fi fost” în care vorbiţi despre un poet monoton. Ce este un poet monoton?
Ţapinarii: Un poet monoton este un poet care este monoton.

oSv.ro: De ce monoton, un poet are atâta imaginaţie şi creativitate încât doar monoton nu poate fi.
Ţapinarii: Da dar sunt şi poeţi monotoni, la care nu citeşti o poezie şi gata… V-am provocat, am spus că suntem poeţi monotoni ca voi să săriţi să spuneţi „vai lăsaţi nu sunteţi monotoni, sunteţi foarte antrenanţi.” Dar poate că am vrut să fim poeţi monotoni, aşa de-ai dracu.

oSv.ro: Urmează un nou album?
Ţapinarii: Best off în 2010, 2010 an de folk alternativ.

oSv.ro: Până în 2010 e cam mult.
Ţapinarii: Până atunci sunt foarte multe lucruri de rezolvat. Şi când spun asta mă refer şi la femei.

oSv.ro: De unde ideea melodiilor gen compilaţie?
Ţapinarii: Aia e o glumă. E o glumă cu care vreau să se specifice foarte clar că nu sunt de acord. Nu-mi place ideea, dar el ţine mereu să mă enerveze, ceea ce face un show foarte mişto, eu mă enervez, el zâmbeşte şi totul iese bine.

oSv.ro: Cât la sută e regizat din ceea ce faceţi în faţa publicului?
Ţapinarii: Cam nimic. Coarda se rupe când vrea ea, poantele vin când vor ele… Hai recunoaşte că le facem pe aceleaşi la un moment dat. Noi dacă facem o glumă şi iese bine şi e apreciată, o mai facem odată. Aşa fac toţi. Şi cei care fac stand-up fac la fel. Se duc cu spectacolele de doi, trei ani de zile şi încearcă să îmbunătăţească gluma. Dacă a prins, îi mai adaugă câte ceva. Cum ar fi să fie o scenetă celebră a lui Toma Caragiu şi să fi venit într-un spectacol să nu o spună. Toată lumea i-ar fi cerut-o.

oSv.ro: Concertul a început aşa cam fără public, cum vi s-a părut?
Ţapinarii: Acuma? N-aveai loc pe unde să intrii. Nu ştiu unde ai fost tu, dar eu abia am intrat.

oSv.ro: Într-adevăr, fizic erau prezenţi, dar nu s-au manifestat.
Ţapinarii: Poate nu ne-au văzut la televizor, nu ştiau că suntem noi. Credeau că suntem formaţia din deschidere de la Ţapinarii.

oSv.ro: O să cânte cineva în deschidere la Ţapinarii? Nu mă refer la faptul că nu sunteţi destul de valorişi pentru a avea o trupă în deschidere, ci la faptul că voi nu aveţi nevoie de un public încălzit. Reuşiţi să lucraţi cu publicul de cum intraţi în scenă.
Ţapinarii: Au cântat. A cântat Chilian, Ada Milea, 3 sud est au cântat în deschiderea noastră. Mergem în discoteci în care se pune 3 sud est în deschiderea noastră. Şi după aia urmează Ana Lesko întotdeanuna.

oSv.ro: Ce vă aduce în continuare în Suceava?
Ţapinarii: Noi am fost foarte mulţumiţi, degeaba ai zis tu că n-am fost, poate publicul n-a fost aşa receptiv la primele piese pentru că se aşteptau la altceva. S-o fi aşteptat să începem cu altă piesă, nu ştiu. Plus că s-a şi aşteptat mult până să începem vreo jumătate de oră, lumea deja băuse vreo două-trei beri, privea tavanul şi i se părea că se mişcă, şi na, până te trezeşti puţin „ştii, mamă!! cântă unii frate!”

oSv.ro: Există vreo comparaţie între publicul de aici şi cel pe care îl aveţi în alte părţi?
Ţapinarii: E cam ca publicul de Vamă. E clubul potrivit, că de aia nu prea venim în oraşe cu anii, pentru că aşteptăm clubul potrivit şi oamenii potriviţi. Adică degeaba am fi venit noi acum trei, patru ani să ţinem un concert în care probabil nu ne găseam locul.

oSv.ro: Vă mulţumim şi vă mai aşteptăm.
Ţapinarii: Vă mulţumim, dar până una alta vă aşteptăm noi în Bucureşti, în Club A.

Andreea JUDUC, Bogdan BEŞLIU

Promo

Comentarii (1)

  1. tinky

    stie cineva ce reprezinta „intrare libera in limita locurilor disponibile”? :|

    Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.