Orașul SUCEAVA

Învață!

Implică-te! Suceava în imagini

Tarafuri și Fanfare

Data
Loc
Muzeul Satului Bucovinean Suceava

În perioada 27-28 August 2011, începând cu ora 17:00, Muzeul Satului Bucovinean Suceava te invită la festivalul Tarafuri și Fanfare.

O adevãratã sãrbãtoare a muzicii ţãrãneşti, festivalul Tarafuri şi fanfare a ajuns la ediţia a şasea, şi aduce în Ţara de fagi muzicanţi aleşi pe sprânceanã de muzicianul Grigore Leşe, amfitrionul manifestãrii. Lãutari neîntrecuţi din Gorj vor veni la Suceava cu muzici strãvechi, învãţate de la bãtrânii satelor lor şi vor demonstra cã folclorul este nepieritor. Taraful din Goicea-Dolj a dovedit la ediţiile precedente cã are muzicanţi de aur aşa cum, pe bunã dreptate, i-a numit Grigore Leşe. Vinerenii din Alba, neîntrecuţi pãstrãtori de tradiţii, vin cu dansuri şi strigãturi specifice, învârtite de fluieraşul satului în timp ce, din Maramureş, din Ţara Lãpuşului, vor sosi muzicanţi şi dãnţãuşi de excepţie. Cum festivalul Tarafuri şi fanfare poposeşte la Suceava, nu vor lipsi impresionantele fanfare bucovinene. Se va cânta dupã cum vor rândui strunele, de bucurie ori de supãrare, de joc, de dragoste, de jale, hore, sârbe, doine şi balade.

În dialog cu Grigore Leşe, care fãrã vreun scenariu pus la punct din vreme, ştie sã descoasã ţãranul român, provocându-l sã-i mãrturiseascã frãmântãrile şi bucuriile sufleteşti, vor fi spuse poveşti tainice, cântate ori şoptite, nemaiauzite, ce impresioneazã de fiecare datã publicul, pânã la lacrimi.

Festivalul Tarafuri şi fanfare a fost iniţiat în anul 2007 de Marius Tucã, în spiritul Recursului la România şi s-a transformat într-o veritabilã Mişcare de Rezistenţã. A debutat în marele sat din inima Bucureştilor, la Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti, a poposit apoi pe uliţele Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului şi în vara anului trecut s-a oprit şi la Suceava. Revine în Suceava pentru a doua oarã, aducând noi muzicanţi, descoperiţi de Grigore Leşe în cãutãrile sale necontenite.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Suceava, Muzeul Bucovinei şi Asociaţia Mişcarea de Rezistenţã.


Fotografii

Poze realizate de ArTiStul.

Pentru a afla ultimele noutăţi din Suceava, adaugă pe Yahoo! Messenger ID-ul nostru, OrasulSUCEAVA.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.