Orașul SUCEAVA

Creează!

Implică-te! Suceava în imagini

Tigrul din orașul nostru

Data
Access
10 lei
Loc
Teatrul Municipal Matei Vișniec

Sâmbătă, 22 Aprilie 2017, începând cu ora 19:00, Teatrul Municipal Matei Vișniec te invită la spectacolul intitulat Tigrul din orașul nostru de Gianina Cărbunariu.

Video și animație: Andrei Cozlac și Alex Țilică. Muzică și sound design: Ana Teodora Popa. Light design: Cristian Șimon.

În distribuție: Cătălin Mîndru, Cosmin Panaite, Clara Popadiuc și Diana Lazăr.

„Tigrul din orașul nostru” de Gianina Cărbunariu este prima producție a Teatrului Municipal „Matei Vișniec” din Suceava.

Cel mai nou teatru de stat din România – Teatrul Municipal Matei Vișniec din Suceava a ales să lucreze pentru prima sa producție cu artiști tineri, puternici și creativi, apreciați atât de către critica de specialitate dar și de către public: este vorba despre regizorul Bobi Pricop, și de scenograful Adrian Damian.

Echipa de creație a lucrat un text al Gianinei Cărbunariu, una dintre cele mai puternice voci din dramaturgia română contemporană. Textele Gianinei au fost montate nu doar în Romania, ci și în importante teatre din Europa, Royal Court Theatre din Londra sau Schaubühne din Berlin fiind doar două exemple.

“Povestea pe care o imaginează Gianina Cărbunariu este simplă dar are ceva din complexitatea miturilor moderne. Un animal, o “tigresă” evadează dintr-o grădină zoologică iar perliplul ei ca fiinţă liberă ne este povestit de tot felul de martori oculari, inclusiv de cîteva păsări şi de cîteva animale. Pornind de la această aventură sinonimă cu descoperirea libertăţii, Gianina Cărbunariu realizează, cu har ludic şi cu elemente de fabulă filozofică, un fel de radiografie socială a unei întregi comunităţi”. (Matei Vișniec)

Cu acest spectacol, Teatrul Municipal Matei Vișniec (Suceava) participă anul acesta la Campania Naţională „Artiştii pentru artişti”, organizată de Uniunea Teatrală din România.

Evenimentul UNITER are scopul de a susține financiar artiştii cu probleme de sănătate şi existenţă. Sumele provenite din vânzarea biletelor la spectacolul din 22 aprilie „Tigrul din orașul nostru, jucat sub semnul „Artiștii pentru artiști”, alimentează Fondul de Solidaritate Teatrală – baza financiară a sesiunilor de sprijin pentru artiştii aflaţi în dificultate. Acest Fond a fost completat atât prin donaţii individuale şi sponsorizări, cât şi prin licitaţiile organizate în ultimii trei ani în cadrul Festivalului Naţional de Teatru cu obiectele donate de artişti. Pe parcursul anului 2016 au fost ajutaţi 64 de artişti cu sume cuprinse între 500 şi 2.500 lei. Suma totală alocată a fost 91.200 lei.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.