Orașul SUCEAVA

Împărtășește!

Implică-te! Suceava în imagini

Trei evenimente fotografice

Data
Access
gratuit
Loc
Shopping City Suceava

Miercuri, 16 Octombrie 2013, începând cu ora 18:00, la Clubul Artelor Vizuale din cadrul Shopping City Suceava vor avea loc trei evenimente fotografice.

Vernisajul expoziției de fotografie Veneția 2013, aparținând fotografei sucevene Paula Nimigean

Imaginile din expoziție (40 la număr) sunt făcute în luna februarie la Veneția, în plină desfășurare a Carnavalului. Paula a absolvit al doilea Curs de Inițiere în Fotografie pe care l-am organizat la Suceava și, la un an și un pic de atunci, vine și prima expoziție personală. De ce să nu fiu sincer, mi-aș dori pentru toți cei care au urmat aceste cursuri să particip la vernisajul primei lor expoziții personale. Din timpul cursului i-am remarcat dragostea pentru fotografie, faptul că puținul timp liber și-l petrecea cu aparatul de fotografiat în mână. Un ochi mereu iscoditor în ieșirile pe care le-am organizat la fotografiat, hai-huiuri urmate de imagini sensibile, au constituit scânteia. Între timp, cred că putem vorbi de o mică flacără… Eu o felicit pentru expoziție (care a avut primul vernisaj la Librăria Cărturești din Palas Iași) și vă invit să o vizitați și pe simezele de la Suceava.

Vernisajul expoziției colective de macro-fotografie În grădină la Mihai

Expoziția ”În grădină la Mihai” este alcătuită din 59 de imagini color aparținând unui număr de 11 fotografi. Este o expoziție mai specială, imaginile încadrându-se în categoria Macrofotografie, subiectul acestora fiind florile și insectele fotografiate dis de dimineață în grădina colegului nostru Mihai Cantea de la Bârnova. Dacă ești atent la ea, ”Lumea” de la firul ierbii este una spectaculoasă și foarte fotogenică. De fiecare dată, în ieșirile noastre am reușit să realizăm imagini memorabile pe care acum dorim să le împărtășim și publicului nostru – toți cei care le vor viziona în Galeria Clubului Artelor Vizuale din Shopping City. Este un punct de vedere asupra ”Lumii de lângă noi” căreia foarte puțină lume îi dă importanță, un mod de a comunica, prin imaginile noastre cu iubitorii de fotografie, de ce nu, un mod de exprimare al fotografului creator, mereu atent la ce îl înconjoară, mereu dispus la sacrificii personale în urmărirea unei idei nobile. Un număr de 59 fotografii color expun Valentina Băgirianu, Monica Boțoiu, Ana Maria Sîngeap, Elena Șișcanu, Codrin Buzdugan, Mihai Cantea, Ozolin Dușa, Vasile Iacob, Cristian Popescu, Daniel Popescu și Iulian Sîngeap.

Lansarea cărții-album Când eram Fotograf aparținând lui Ozolin Dușa

”Când eram Fotograf” este o carte-album unică în lumea fotografiei românești, cuprinzând întâmplări și amintiri cu și despre fotografii din perioada 1984 – 2008, pornind de la câte o imagine făcută în anul respectiv. O viață trăită la maxim cu aparatul de fotografiat în mână, cu suișurile și coborâșurile inerente oricărui om ”normal” în epoci diferite. O frescă alb-negru și color pe care, sper, vă va face plăcere să o lecturați. Lucrarea beneficiază de un cuvânt înainte aparținând artistului fotograf Dinu Lazăr, o postfață aparținând criticului de artă Valentin Ciucă și scurte referințe critice despre lucrările autorului aparținând lui Eugen Iarovici, David Friedmann și Mircea Oprișor. ”Când eram Fotograf” beneficiază de condiții deosebite de tipar, are formatul 21/23 cm, 200 de pagini, este tipărită pe hârtie mată, coperta fiind cartonată și buretată.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Asociația FotoIași și Fundația Umanitară Clopot.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.