Orașul SUCEAVA

Implică-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Tres Courts

Data
Access
gratuit
Loc
Casa Prieteniei

În perioada 3-5 Mai 2012, zilnic începând cu ora 17:00, Biroul Francez din cadrul Casei Prieteniei Suceava te invită la Tres Courts (Festivalul Filmului Foarte Scurt).

Scurtmetrajele de pe cinci continente ajung pe ecranele de la Paris la Ramallah, de la Brasilia la Belgrad, Singapore, Geneva, Cluj‐Napoca, Budapesta, dar și la Suceava începând cu acest an.

Evenimentul se va derula simultan în 80 de orașe din întreaga lume și are în centrul atenției filmul de scurtmetraj, un gen cinematografic abordat din ce în ce mai des de către profesioniști, dar și de amatorii de pretutindeni.

Difuzarea internațională a festivalului face din acest eveniment ceva inovator. Aceleaşi filme aflate în competiție sunt propuse simultan în toate orașele participante, contribuind astfel la crearea unor veritabile punți între culturi.

Pe lângă selecția filmelor străine, organizatorii din România ai festivalului au creat o competiție de filme foarte scurte românești, care sunt difuzate într-o serie de orașe din România, permițând astfel promovarea talentelor locale. În urma apelului la participare lansat la începutul anului, Institutul Francez din Cluj-Napoca (coordonatorul manifestării pentru România) a primit 70 de filme foarte scurte, realizate, în general, de amatori sau de studenți în arte vizuale şi film, de la facultățile de profil din țară. Între acestea s-au aflat și două scurtmetraje realizate de membrii Clubului Video Art al Colegiului Național Petru Rareș din Suceava.

Juriul, format din reprezentanți ai organizatorilor, ai partenerilor și specialiști din domeniul audiovizual, a selecționat cele mai bune 18 filme foarte scurte (ficțiuni, animații, documentare sau filme realizate cu telefonul mobil), care formează selecția românească a festivalului.

Publicul spectator sucevean este invitat să vizioneze și în același timp să voteze filmele prezentate în cadrul a cinci secțiuni:

  • secțiunea internațională;
  • secțiunea Paroles de Femmes (o selecție de filme despre condiția femeii în lume);
  • secțiunea de filme foarte scurte românești;
  • secțiunea inedită Monde d’avant, Monde d’après (care dovedeşte, în mini‐documentare şi ficțiuni, tulburările unei lumi în plină mutație);
  • secțiunea tematică Familiale pentru copii peste șase ani.

Inițiat în România în anul 2007, de către Institutul Francez din Cluj-Napoca, când au fost antrenate un număr de șase orașe din România, festivalul va derula în acest an ediția a VI-a, cuprinzând 23 de orașe între care și Suceava.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.