Orașul SUCEAVA

Creează!

Implică-te! Suceava în imagini

Ziua Europei

Data

Sâmbătă, 9 Mai 2009, începând cu ora 13:00, Centrul Regional de Resurse pentru Organizaţii Neguvernamentale Suceava (CENRES) te invită să sărbătoreşti Ziua Europei în parcul situat vis-a-vis de Instituţia Prefectului – Judeţul Suceava.

Această acţiune are în vedere următoarele activităţi:

 • adunarea unui grup de peste 50 de tineri din Municipiului Suceava care vor discuta despre mituri europene
 • pictarea unui numar de aproximativ 300 de baloane cu simboluri europene sub îndrumarea artistului plastic Mihai Pânzaru-PIM, şi lansarea acestora spre cer la finalul acţiunii
 • transferul Imnului Europei prin serviciul bluetooth în rândul tinerilor participanţi la eveniment

O adoua acţiune va avea loc la Iulius Mall Suceava începând cu orele 18:00, unde tinerii işi vor relua activitatea de pictură pe baloane.

Organizatori: Centrul Regional de Resurse pentru Organizaţii Neguvernamentale Suceava (CENRES) în parteneriat cu Instituţia Prefectului – Judeţului Suceava, Direcţia Judeţeană pentru Tineret Suceava şi Asociaţia Regională de Educare a Adulţilor Suceava (AREAS).

9 Mai 2009, 21:44
via echipa CENRES

Centrul Regional de Resurse pentru Organizaţii Neguvernamentale Suceava (CENRES) în parteneriat cu Instituţia Prefectului Judeţului Suceava, Direcţia Judeţeană pentru Tineret Suceava şi Asociaţia Regională de Educare a Adulţilor Suceava (AREAS), a organizeazt în data de 9 Mai 2009, evenimentul “Ziua Europei”.

O primă acţiune a avut loc în Municipiul Suceava în zona pieţei cu steaguri (vis a vis de BCR Suceava) între orele 13-15 şi i-au avut ca protagonişti pe tinerii suceveni care dorit să sărbătorească “Ziua Europei”. Această acţiune s-a concretizat prin următoarele activităţi:

 • au participat peste 200 de tineri care au pictat simboluri europene (steaguri ale tarilor membre UE, mesaje pentru UE si au scris numele institutiilor UE), activitatea s-a desfasurat sub indrumarea artistului plastic Mihai Panzaru PIM
 • tinerii si-au transferat intre ei „Imnului Europei” prin serviciul bluetooth al telefonului mobil iar momentul culminant al acestei sarbatori, s-a realizat prin lansarea catre cer a celor aproximativ 200 de baloane cu heliu care au fost pictate
 • de asemenea participantii si trecatorii prin zona evenimentului au avut ocazia sa noteze pe un panou raspunsurile la intrebarea „Ce imi doresc de la Uniunea Europeana?” si sa se informeze din materialele expuse

Aceasta actiune s-a repetat la Iulius Mall, unde aproximativ 400 de vizitatori si-au lasat mesajele pe baloane si panouri.

Mentionam ca la aceasta actiune au participat reprezentanti ai Institutiei Prefectului Judetului Suceava, reprezentanti ai DJT Suceava si voluntarii Clubului Impreuna.

Promo

Comentarii (1)

 1. Cezar Salagor

  Nu uitati sa comemorati ostasii romani cazuti in cel de-al 2-lea razboi…

  Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.