Orașul SUCEAVA

Distrează-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Ziua Internaţională a cărţii şi a drepturilor de autor cu CIL

Data
Access
gratuit
Loc
Restaurant Old Times Suceava

Joi, 23 Aprilie 2015, începând cu ora 17:00, la Restaurant Old Times Suceava va avea loc evenimentul intitulat Ziua Internaţională a cărţii şi a drepturilor de autor cu CIL.

În fiecare an pe 23 aprilie, se sărbătoreşte Ziua Internaţională a cărţii şi a drepturilor de autor. Evenimentul este unul internaţional şi se află în calendarul UNESCO, în scopul promovării lecturii, publicării şi a drepturilor de autor. Prima astfel de manifestare s-a desfăşurat în 1995.

Prin Hotărârea de Guvern nr. 293 din 14 Aprilie 2005, ziua de 23 aprilie a fost declarată Ziua Bibliotecarului din România, astfel că, în România, începând cu 2005, pe 23 aprilie se sărbătoreşte şi Ziua Bibliotecarului concomitent cu Ziua Internaţională a cărţii şi a drepturilor de autor.

Pentru a marca acestă zi, Clubul de Iniţiativă Literară organizează acest eveniment.

Adrian POPOVICI va face o trecere a zilei de 23 aprilie prin istorie.

Despre carte şi publicarea ei, va vorbi coordonatorul colecţiei Clubul de Iniţiativă Literară a editurii Cygnus – Suceva, Mircea NANU-MUNTEAN. Deasemena vor vorbi şi vor prezenta cărţile lor, membrii CIL cu titluri de autor: Florentin HAIDAMAC (Dispensarul SF, Adnana, Jack Vindecătorul), Ilinca Ioana RUSU (Cuvinte pe spatele tău), Constantin HORBOVANU (Înţelepciunea umorului),Costantin Oliviu Sebastian (Flendurici), Cristina Hermina MELINTE (Paralelism), Mihaela MARCU (HB-scrisuri: Prima antologie a Clubului de Iniţiativă Literară), George SAUCIUC (Bumerangul lui Zeller, Armele Zeilor).

În partea de cenaclu îşi vor prezenta creaţiile proprii Georgiana CONŢU ANDONE, Ovidiu DONISĂ, Mariana BILIC, Călin DĂNILĂ…

Moderatorii întâlnirii sunt George SAUCIUC şi Mircea NANU-MUNTEAN.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.