Orașul SUCEAVA

Informează-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Ziua Internațională a Francofoniei

Data
Access
gratuit
Loc
Casa Prieteniei

Vineri, 20 Martie 2015, începând cu ora 15:00, Biroul Francez din cadrul Casei Prieteniei Suceava te invită la Ziua Internațională a Francofoniei.

Invitatul celei de-a IV-a ediții organizate la Biroul Francez a Zilelor Francofoniei este profesorul Michel FRANCARD de la Universitatea Louvain (Belgia), aflat la Suceava la invitația prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, Președinta Delegației Parlamentului României la APF, care va susține în fața publicului francofon sucevean conferința „QUELLE(S) FRANCOPHONIE(S) POUR QUEL(S) FRANCOPHONE(S)?”.

Conferinței îi va urma prezentarea volumului FRANCOPHILOPHONIE ROUMAINE – UNE RÉALITÉ À VIVRE (REPÈRES ET ESSAIS), autori Sanda-Maria ARDELEANU și Mariana ȘOVEA, realizată de prof. Tamara Sabin. Ineditul momentului vine din faptul că volumul va fi prezentat vineri, în același timp, la Suceava și la Paris, în cadrul Salonului de Carte. Din programul zilei face parte și vizionarea unui film documentar, realizat de Anca Filoteanu, din colecția Marile Familii, care ne va introduce în atmosfera importantelor familii de origine franceză care au trăit în România.

Menționăm că invității se vor bucura de un moment muzical oferit de Clubul Francofon al Asociației EuroActiv, iar atmosfera va fi întregită de Expoziția elevilor de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” intitulată PALIMPSESTES, vernisată miercuri în cadrul După-amiezilor francofone la Suceava, organizate săptămânal de Biroul Francez.

În cea de-a doua parte a programului, va avea loc spectacolul-concurs de interpretare „Ma francophonie à moi”, coordonat de lector univ. dr. Corina Iftimia de la Universitatea „Ștefan cel Mare”, la care participă studenții Facultății de Litere și Științe ale Comunicării.

Președintele juriului va fi Michel FRANCARD de la Universitatea Louvain (Belgia).

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.