Orașul SUCEAVA

Vinde!

Implică-te! Suceava în imagini

Ziua Mondială a Cercetășiei

Data
Access
gratuit
Loc
Colegiul Naţional Petru Rareş Suceava

Duminică, 24 februarie 2019, începând cu ora 13:00, în Aula C.N. “Petru Rareș” Suceava va avea loc celebrarea Zilei Mondiale a Cercetășiei eveniment organizat de Organizația Națională ”Cercetașii României”, prin Centrul Local Suceava,

Cea mai veche organizație a copiilor și tinerilor din toată lumea, Organizația Mondială a Mișcării Cercetășești (World Organisation of the Scout Movement-WOSM) celebrează pe 22 februarie, an de an, Ziua Mondială a Cercetășiei și tot odată îl aniversează pe Lordul englez Robert Baden Powell, fondatorul mișcării. 40 de milioane de copii și tineri de pe glob, îndrumați de voluntarii adulți, sunt formați printr-una din cele mai răspândite metode educaționale non-formale, metodă care oferă o dezvoltare echilibrată, cu conștiință față de valori personale și cu asumare de responsabilitate față de comunitate. Uitându-ne în urmă, printre foștii cercetași întâlnim regi, președinți, premieri, campioni în sport, astronauți, muzicieni, cercetători și artiști.

Organizația Națională Cercetașii României, membru fondator al WOSM, are credința că numai investind cu responsabilitate în educația copiilor și tinerilor se poate produce schimbarea pe care o așteptăm cu toții. Misiunea organizației este de a contribui în societatea românească la educarea tinerilor printr-un sistem de valori bazat pe o Promisiune şi o Lege, de a ajuta la construirea unei lumi mai bune, în care oamenii sunt împliniți ca indivizi şi joacă un rol constructiv în societate.

În România, sunt peste 6500 de cercetași, organizați în 83 de filiale aflate în 31 de județe, ce derulează săptămânal activități în comunitate, sub îndrumarea atentă a 900 de voluntari adulți.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.