Orașul SUCEAVA

Informează-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Ziua Națională a României alături de copii

Data
Access
gratuit
Loc
Iulius Mall Suceava

Marți, 1 Decembrie 2015, între orele 15:00 și 18:00, Iulius Mall Suceava va sărbători Ziua Națională a României alături de copii.

Pentru prichindei și nu numai, la parterul mall-ului, în zona KidsLand, se va amenaja un spațiu special, în care se recreează o cameră autentic românească. Decorul tradițional va fi transpus prin multiple elemente specifice, adevărate piese de muzeu: război de țesut, fier de călcat cu cărbuni, ulcele, covată, unelte pentru tors lâna, icoană și fotografii vechi, râșniță, lădițe cu zestrea bunicii, în care vor găsi covoare și ștergare cu motive rustice, băncuțe și multe alte obiecte reprezentative. Ștrengarii vor avea prilejul de a vedea astfel de obiecte, iar despre semnificația și utilitatea acestora în vremurile de demult le vor povesti „Badea Ion” și „Lelea Frosa”. În același cadru, năzdrăvanii vor găsi și manechine în costume tradiționale, pentru a vedea cum se îmbrăcau strămoșii noștri. Pentru a păstra o amintire din „odaia bunicii”, cei mici se vor putea fotografia alături de personajele haioase. Atmosfera va fi completată cu muzică folclorică, iar ștrengarii vor fi invitați la horă și la jocuri tematice.

Surprizele continuă la Iulius Mall, copiii putând participa la un atelier de creație în ton cu această sărbătoare. Primii 150 de copii vor primi o sticlă de suc, iar după ce o vor goli, o vor transforma în „sporul casei”. În spațiul special amenajat vor fi și coșuri împletite din paie și coveți, în care vor găsi recolta din cămară. Astfel, sub îndrumarea specialiștilor, vor putea umple sticlele cu diferite boabe, realizând un obiect decorativ, despre care se spune că aduce noroc. Cei care au talent la desen, vor putea face lucrări artistice cu tematică de 1 decembrie. Pentru creativitatea și munca lor, cei mici vor fi răsplătiți cu baloane și stegulețe tricolore, iar creațiile le vor fi oferite cadou.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.