Orașul SUCEAVA

Informează-te!

Implică-te! Suceava în imagini

(2012) O lună în Thailanda

Data
Access
5 lei
Loc
Universitatea Ștefan cel Mare Suceava (USV)

Vineri, 14 Decembrie 2012, în Auditoriumul Joseph Schmidt din cadrul Universității Ștefan cel Mare Suceava și sâmbătă, 15 Decembrie 2012, Aula Corpului E din cadrul Universității Ștefan cel Mare Suceava, începând cu ora 18:00, va fi proiectat filmul (2012) O lună în Thailanda în regia lui Paul Negoescu.

O lună în Thailanda este un film diferit de cele cu care ne-a obişnuit cinematografia românească contemporană, preocupată preponderent de temele politico-sociale ale secolului trecut. Este o poveste despre dorinţele şi neîmplinirile tinerei generaţii, dar mai ales despre cum obsesia evadării de rutină naşte la rândul ei tot rutina.

Filmul a fost selecţionat la Festivalul Film de la Veneţia, Festivalul Internaţional de Film de la Salonic, Festivalul Filmului Francofon de la Namur, Festivalul Internaţional de Film de la Zurich, Festival du Nouveau Cinema de la Montreal, Festivalul de Film de la Cottbus şi Festivalul Filmului European de la Sevilla.

Sub conducerea lui Paul Negoescu, la realizarea acestui film a contribuit cea mai tânără echipă de actori şi producţie din istoria cinematografiei româneşti postcomuniste, din care menţionăm: Andrei Mateiu, Ioana Anastasia Anton, Sânziana Nicola, Tudor Aaron Istodor, Raluca Aprodu, Victoria Răileanu, Bogdan Cotlet, Ionuţ Grama, Sabina Posea, Simona Ghiţă, Ştefan Munteanu, Mircea Rusu, Maria Ploae, Adriana Şchiopu, Eszter Tompa, Diana Bogdan, Raluca Cărpinici, Cristina Gavruş.

Filmul este produs de Hi Film Productions, fiind distribuit de Parada Film.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.