Orașul SUCEAVA

Exprimă-te!

Implică-te! Suceava în imagini

(2013) Poziția copilului

Data
Access
10 lei
Loc
Universitatea Ștefan cel Mare Suceava (USV)

Sâmbătă, 23 Martie 2013, și duminică, 24 Martie 2013, începând cu orele 18:00 și 20:30, la Auditoriumul Joseph Schmidt din cadrul Universității Ștefan cel Mare Suceava va fi proiectat filmul (2013) Poziția copilului în regia lui Călin Peter NETZER.

La proiecțiile de sâmbătă a filmului Poziția copilului, premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin, va participa și o parte din echipa filmului.

Poziția copilului este cel de-al treilea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer după multi-premiatele Maria (2003) și Medalia de onoare (2010). Filmul vorbeşte cu dramatism, cu emoţie, dar şi cu umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste şi despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii acestora. Pelicula este, totodată, o radiografie a high-class-ului românesc contemporan şi vorbeşte despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi. Scenariul este semnat de Răzvan RĂDULESCU şi Călin Peter NETZER.

Luminița GHEORGHIU și Bogdan DUMITRACHE au rolurile principale, de mamă și fiu. Li se alătură, într-o distribuție selectă, nume ca Nataşa RAAB, Florin ZAMFIRESCU, Ilinca GOIA, Adrian TITIENI, Cerasela IOSIFESCU, Mimi BRĂNESCU, Vlad IVANOV și Tania POPA.