Orașul SUCEAVA

Exprimă-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Arrivederci

Data
Access
2 lei
Loc
Universitatea Ștefan cel Mare Suceava (USV)

Grupul de Iniţiativă al Românilor din Basarabia (GIRB) vă invită joi, 25 Martie 2010, începând cu ora 17:00, în Auditoriumul Joseph Schmidt al Universităţii Ştefan cel Mare să vizionaţi filmul Arrivederci.

Filmul este o premieră pentru România şi va fi prezentat de regizorul Valeriu Jereghi.

Maestru în arte, Valeriu Jereghi, (născut la 19 Octombrie 1948 în satul Străşeni, Republica Moldova) a activat la studiourile Moldova-Film din Iugoslavia, România, Austria, Ungaria, Germania, Franţa, RTR K-2, TRI-TĂ (Nikita Mihalkov). Este şi Membru al Uniunii Cineaştilor din 1978.

Filmul Arrivederci a obţinut numeroase distincţii. În ianuarie 2009 filmul a fost proiectat la Parlamentul European (Brussels, Belgia). La Festivalul internaţional de filme din Berdiansc (Ucraina), septembrie, 2009, Arrivederci primeşte Premiu pentru cea mai bună regie, premiu pentru cea mai bună imagine, premiu special al juriului Speranţa festivalului, decernat lui Ionel Babenco (rolul principal).

În octombrie 2009 este Laureat al Premiilor Erasmus EuroMedia (Viena), acordate anual de către Societatea Europeană pentru Educaţie şi Comunicare la categoria Pentru dezvoltarea dialogului intercultural într-o Europă unită. În 2009 filmul deţine premiul absolut la categoria de filme media-metraj la Festivalul internaţional de filme din Salerno (Italia).

Manifestarea face parte din cadrul celei de a III-a ediţii a Festivalului Bucovina.

Promo

Comentarii (1)

  1. valeriu

    Dragi studenti!
    Ati schimbat afisul original ARRIVEDERCI si ati scris pe el „arrivIderci”! Nu va este rusine?
    De ce nu corectati?

    Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.