Orașul SUCEAVA

Ascultă!

Implică-te! Suceava în imagini

Artă cu semințe prăjite

Data
Access
20 lei
Loc
Casa de Cultură a Sindicatelor

Miercuri, 3 Octombrie 2012, începând cu ora 19:00, Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava te invită la spectacolul de teatru Artă cu semințe prăjite de Cătălin Mihuleac și susținut de actorii Teatrului Mihai Eminescu Botoşani.

Ironie necruţătoare peste o meteahnă, pare-se, universală: oamenii de valoare sunt preţuiţi abia după moarte! Dramaturgul Cătălin Mihuleac a pornit de la o observaţie pe care a făcut-o cu prilejul unei vizite întreprinse la complexul memorial Van Gogh din Amsterdam. Pe seama pictorului care în întreaga sa viaţă a vândut doar un tablou şi a avut parte doar de o cronică – este vorba de Van Gogh – s-a creat acum o adevărată industrie care-i exploatează celebritatea postumă. Schimbând ceea ce este de schimbat, dramaturgul vede, în realitatea românească, ridicarea unei garsoniere confort trei – în care a trăit şi a creat un intelectual de valoare – la rang de casă memorială asaltată de turişti din toate colţurile Pământului. Ironie transparentă şi, spuneam, necruţătoare, la adresa condiţiilor în care a trăit un intelectual român şi, în acelaşi timp, condamnarea cu mijloacele artei a ingratitudinii umane dispusă să recunoască valoarea cuiva doar după moartea „personajului principal. (Cătălin Mihuleac)

Spectacolul Artă cu seminţe prăjite este şi debutul regizoral în lumea actorilor profesionişti pentru Lenuş Moraru. Nu mai puţin important, a fost readusă în luminile rampei actriţa Elena Ligi, Societar de Onoare al Teatrului Eminescu, demonstrându-se în acest fel – dacă mai era nevoie – că actorii nu ies niciodată la pensie.

Regia artistică: Lenuş Teodora Moraru. Scenografia şi costumele: Gelu RâşcaDin distribuţie fac parte actorii: Vali Popa, Bogdan Horga, Elena Ligi, Petronela Lorena Chiribuţă, Irina Mititelu , Bogdan Muncaciu, Lidia Uja, Narciza Vornicu, Florita Ţugui, Crenola Muncaciu, Petruţ Butuman și Traian Andrii.

Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducere, respectiv 10 lei biletul.

Promo

Comentarii (1)

  1. eduard olariu

    ce gen este teatrul?

    Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.