Orașul SUCEAVA

Informează-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Asistarea psiho-socială a persoanelor private de libertate. Pregătirea pentru liberare.

Data
Loc
Universitatea Ștefan cel Mare Suceava (USV)

Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Suceava, specializat în lucrul cu persoanele care comit fapte prevăzute de legea penală, menţinute în stare de libertate sau încarcerate, organizează miercuri, 12 Noiembrie 2008, începând cu ora 11:30, la sediul Universităţii Ştefan cel Mare Suceava, corpul E, amfiteatrul E005, masa rotundă cu tema Asistarea psiho-socială a persoanelor private de libertate. Pregătirea pentru liberare.

Această acţiune este derulată în parteneriat cu Penitenciarul Botoşani şi Facultatea de Istorie şi Geografie, catedra de Filosofie, Ştiinţe Sociale şi Politice.

În cadrul mesei rotunde, se vor prezenta activităţile derulate de către Penitenciarul Botoşani în vederea pregătirii pentru liberare a deţinuţilor, iar un consilier al Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Botoşani va prezenta importanţa programului 7 Paşi în lucrul cu beneficiarii, program care vizează reducerea riscului de recidivă în cazul celor care au săvârşit infracţiuni patrimoniale.

Reprezentanţii Facultăţii de Istorie şi Geografie, catedra de Filosofie, Ştiinţe Sociale şi Politice, vor prezenta modul în care universitatea se implică în formarea specialiştilor care vor activa în domeniul lucrului cu persoanele care săvârşesc infracţiuni şi intervenţia acestor specialişti la nivel comunitar, în vederea creşterii gradului de siguranţă socială, prevenirii recidivei şi anulării etichetelor aplicate celor care ies din detenţie.

Evenimentul va da posibilitatea unor persoane liberate din penitenciar să prezinte modul în care au accesat în comunitate serviciile pentru liberaţii condiţionat.

Prin această întâlnire se doreşte promovarea Probaţiunii ca un serviciu profesionist în lucrul cu persoanele care săvârşesc infracţiuni şi totodată oferirea unei mai bune înţelegeri despre mediul penitenciar şi probaţiune, instituţiilor partenere, studenţilor de la asistenţă socială, mass – mediei, ong-urilor.

Această prezentare va fi urmată de vernisarea expoziţiei de pictură Paşi spre libertate, realizată de persoane încarcerate în Penitenciarul Botoşani.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.