Orașul SUCEAVA

Învață!

Implică-te! Suceava în imagini

Bursa locurilor de Muncă pentru Absolvenţi

Data
Access
gratuit
Loc
Universitatea Ștefan cel Mare Suceava (USV)

Vineri, 27 septembrie 2013, începând cu ora 10:00, la Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava va avea loc Bursa locurilor de Muncă pentru Absolvenţi.

Ultima statistică a datelor referitoare la Bursa Absolvenţilor totalizează un număr de 297 locuri vacante în judeţul Suceava, din care 123 în municipiul Suceava. Numărul angajatorilor din judeţ care au confirmat participarea a ajuns la 56, iar din totalul ofertelor 270 solicită nivel de studii liceal şi 27 nivel de studii universitar. Domeniile de activitate în jurul cărora se grupează majoritatea ofertelor pentru solicitanţii cu studii medii si profesionale sunt: comerţ, restaurante şi servicii de alimentaţie, transporturi, activităţi de management şi consultanţă,fabricarea îmbrăcămintei, servicii. Solicitanţii cu studii superioare din judeţul nostru pot aplica pentru oferte în domeniile: restaurante ( ca specialist în relaţii publice); comerţ, cercetare, fabricarea îmbrăcămintei, management şi consultanţă (ca inginer); intermedieri financiare (ca economist, consultant financiar sau agent de credit).

Persoanele interesate de locurile de muncă vacante din celelalte trei localităţi din judeţ, în care se organizează Bursa Absolvenţilor, au o şansă de angajare pe cele 73 de posturi oferite în Fălticeni, 61 de posturi oferite în Rădăuţi şi 41 de posturi oferite în Câmpulung Moldovenesc.

Alături de opţiunile de angajare pe plan local, în oferta bursei se vor găsi şi joburile în străinătate, gestionate de reţeaua EURES a serviciilor publice de ocupare din Europa, aplicanţii pentru aceste posturi putând alege între ocupaţii ca :asistent medical, inginer, manager de proiect, bucătar sau măcelar.

Atât solicitanţii de locuri vacante cât şi angajatorii prezenţi la bursă vor putea aborda, împreună cu consilierii agenţiei, subiectele din sfera proprie de interes şi propuneri pentru adaptarea serviciilor de ocupare.

Până la această dată, în baza de date a AJOFM Suceava, figurează 2.150 de absolvenţi ai promoţiei acestui an, a căror distribuţie în funcţie de nivelul de studii este următoarea: 52 persoane care au finalizat cursurile învăţământului complementar şi special, 17 persoane care au terminat şcoala generală, 58 persoane ce au finalizat scoli postliceale, 95 cu nivel de studii profesionale, 1609 persoane care au terminat licee de specialitate şi teoretice şi 319 persoane care au finalizat studii universitare. În cursul celor două luni de când absolvenţii au început să se înregistreze în evidenţele agenţiei noastre, 246 de tineri s-au angajat şi 12 au ales să se înscrie la unul din cursurile de bucătar, coafor şi instalator.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.