Orașul SUCEAVA

Ascultă!

Implică-te! Suceava în imagini

Când bunicii și părinții noștri erau școlari

Data
Access
gratuit
Loc
Direcţia Judeţeană Suceava a Arhivelor Naţionale

În perioada 7-11 Aprilie 2014, Arhivele Naţionale – Serviciul Județean Suceava te invită să vizitezi expoziția foto-documentară intitulată Când bunicii și părinții noștri erau școlari.

Expoziția a fost creată în vederea participării în cadrul programelor și activităților Săptămânii Şcoala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!.

Vor fi expuse fotografii şi documente privind desfăşurarea orelor de curs în şcolile sucevene, activitatea organizaţiilor de pionieri şi a celor UTC, organizarea practicii agricole şi a celei în producţie în perioada de până în anul 1989.

Un capitol separat al expoziţiei, intitulat O altfel de şcoală, prezintă evoluţia şcolilor ţărăneşti de adulţi organizate de Fundaţia Culturală Regele Mihai I la Cozmeni, Roşa, Şendriceni şi Bucşoaia în perioada 1942 – 1944.

Expoziţia este, speră organizatorii, interesantă pentru actualii elevi, prin prisma ilustrării vieții școlare a generațiilor părinților și bunicilor lor, elevii de odinioară, și o bună completare pentru programele desfăşurate de şcoli în această perioadă sub titlul Să ştii mai multe, să fi mai bun!.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.