Orașul SUCEAVA

Vinde!

Implică-te! Suceava în imagini

Dezbatere privind propunerile de revizuire a Constituției

Data
Access
gratuit
Loc
Consiliul Judeţean Suceava

Asociaţia Pentru Suceava, în parteneriat cu Asociația Pro Democrația organizează la Suceava dezbaterea privind propunerile de revizuire a Constituției din cadrul Forumului Constituțional 2013.

Parlamentul României a demarat procedurile de revizuire a Constituţiei României, proces ce se va desfăşura pe parcursul anului 2013 şi se va finaliza cu un referendum. Dezbaterile publice ale Forumului vor fi organizate pe trei axe: teritorială, tematică şi academică. Axa teritorială a Forumului Constituţional presupune organizarea de întâlniri la nivel local, județean și regional, urmărind organizarea a cel puțin unei dezbateri în fiecare județ din țară. Dezbaterea organizată la Suceava va avea loc miercuri, 17 Aprilie 2013, începând cu ora 11:00, în sala Ciprian Porumbescu din cadrul Consiliului Județean Suceava. La acest eveniment cu caracter consultativ vor participa reprezentanți din Suceava ai mediului academic, ai administrației publice, patronatelor, societății civile, ai asociațiilor profesionale și alții.

Forumul Constituţional este cea mai importantă instanţă de dezbatere publică, învestită de Comisia comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituției României să deruleze acest proces. Acesta va aborda la nivel naţional temele constituţionale într‐un cadru de dezbatere care să unifice şi să pună în valoare sfera competenţei în materie (dreptul constituţional sau ştiinţele sociale) cu sfera opiniilor şi opţiunilor civice şi individuale.

Obiectivul principal al dezbaterii este formularea unor propuneri punctuale şi precis articulate de revizuire a Constituţiei României, prin trimitere directă la articolele existente sau prin elaborarea de noi articole. Propunerile de revizuire a Constituţiei formulate în cadrul dezbaterii vor fi incluse în Raportul sinteză al dezbaterilor și propunerilor înaintate în cadrul Forumului Constituțional, care va la baza activităţii Comisiei de revizuire a Constituţiei

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.