Orașul SUCEAVA

Votează!

Implică-te! Suceava în imagini

Aducem Basarabia acasă

Data
Access
gratuit
Loc
Shopping City Suceava

Unirea României cu Republica Moldova se face treptat, prin legi. Asta este opinia a peste 30 de ONG-uri cuprinse în cadrul Platformei Civice Acțiunea 2012, care au lansat o inițiativă legislativă pentru care plănuiesc să strângă 200.000 de semnături.

Vineri, 19 Aprilie 2013, începând cu ora 12:00, la City Gallery din incinta Shopping City Suceava va avea loc lansarea campaniei de strângere a semnăturilor și la Suceava. Campania constituie cea mai de amploare inițiativă legislativă populară din istoria României. La conferința de presă vor fi prezenți liderii Acțiunii 2012 de la București și reprezentanții pentru județul Suceava.

Proiectul de lege în cauză prevede printre altele: facilitarea procesului de obţinere a vizelor, o instituție pentru gestionarea relațiilor cu Republica Moldova în subordinea primului ministru și o mai bună integrare a studenților basarabeni. Pe parcursul următoarelor patru luni, peste o mie de voluntari vor colecta semnături de susținere a legii în cadrul campaniei Aducem Basarabia acasă.

Deși 116 parlamentari români și-au anunțat intenția de a sprijini inițiativa asociațiilor, ONG-iștii doresc să primească întâi validarea cetățenilor. Aducerea Basarabiei acasă este o preocupare care vine de jos, dinspre popor și va fi preluată de către parlamentari din întreg spectrul politic. Ținem neapărat să colectăm aceste semnături pentru a arăta fraților basarabeni că noi, românii din Țară, nu i-am uitat niciodată.

Unirea face puterea.

Promo

Comentarii (1)

  1. DORU BASARAB

    SUCEVENI NU UITATI STEFAN.. HOTIN CETATEA ALBA SOROCA TIGHINA ..ni-o dat sa fim primi la semnat..se pare ca botosanii vo luat..pacat STEFAN SE RASCOLESTE IN MORMINT..cetatea lui de scaun niciodata no capitulat…HAI SUCEVENII ..LA SEMNAT..

    Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.