Orașul SUCEAVA

Vinde!

Implică-te! Suceava în imagini

Dialoguri despre literatura contemporană

Data
Access
gratuit
Loc
Universitatea Ștefan cel Mare Suceava (USV)

În perioada 6-13 Decembrie 2013, Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Ștefan cel Mare Suceava te invită la simpozionul Dialoguri despre literatura contemporană.

Tema proiectului are un profund impact asupra tinerilor studenți şi elevi, cât şi a comunității intelectuale sucevene, fiind un stimulent pentru coeziunea socio-profesională a membrilor ei, benefică prin comunicarea dintre mai multe instituții locale care o reprezintă (Universitatea, Colegii, Biblioteca Județeană, Societatea Scriitorilor Bucovineni…).

Preocuparea Asociației de Cooperare Cultural-Educațională Suceava pentru calitate în domeniul educațional și cultural se reflectă în organizarea de conferințe și întâlniri cu scriitori, critici și teoreticieni, personalități de anvergură națională și internațională din domeniul culturii și literaturii române, redactori ai revistelor de prestigiu din țară (Caiete Critice, Revista de istorie și teorie literară din București, Vatra din Târgu-Mureș, Hyperion din Botoșani, Convorbiri literare din Iași, Conta din Piatra–Neamț, Meridian critic și Bucovina literară din Suceava). Aceștia sunt formatori de opinie de mare vizibilitate și aparțin mediului academic din marile orașe, precum: Conf. univ. dr. Adrian Alui Gheorghe (Academia de Artă Gheorghe Dima, Cluj Napoca), Prof. univ. dr. Alexandru Cistelecan (Universitatea Petru Maior, Târgu Mureș), Prof. univ. dr. Mircea A. Diaconu (Universitatea Ştefan cel Mare, Suceava), Prof. univ. dr. Nicolae Ioana, alias Andrei Grigor (Universitatea Dunărea de Jos, Galați), Prof. univ. dr. Virgil Podoabă (Universitatea Transilvania, Brașov), Prof. univ. dr. Vasile Spiridon (Universitatea Vasile Alecsandri, Bacău), Cassian Maria Spiridon, Președintele Uniunii Scriitorilor (Filiala Iași).

Primăria Municipiului Suceava își asigură astfel nu doar propria-i vizibilitate, ci și pe aceea a valorilor simbolice ale societății contemporane, prin practica dialogului și promovarea valorilor ca modele pentru practicile sociale de mâine ale tinerilor studenți și elevi de azi.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Asociația de Cooperare Cultural-Educațională Suceava și Primăria Municipiului Suceava.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.