Orașul SUCEAVA

Dezvoltă!

Implică-te! Suceava în imagini

Dificultatea de a trăi. Cum să construim relații durabile cu cei din jur

Data
Access
gratuit

Sâmbătă, 15 Ianuarie 2011, începând cu ora 17:00, Cărturești Suceava te invită la o nouă discuție cu psihologul Ilinca RUSU.

Tema săptămânii este Dificultatea de a trăi. Cum să construim relații durabile cu cei din jur.

Comunicarea este un element fundamental al existenței umane, este un proces activ de transmitere și recepționare de informații. Pentru ca această comunicare să se poată realiza sunt necesare: ascultarea activă, înțelegerea mesajului transmis, interpretarea limbajului nonverbal și susținerea conversației. Pentru o comunicare eficientă trebuie să ținem cont de câteva reguli: comunicarea nu înseamnă numai a vorbi, ci să înțelegi, să asculți și să încerci pe cât posibil să te transpui în locul interlocutorului și să încerci să percepi realitatea așa cum o percepe el, o realitate expusă prin cuvinte și totodată subiectivă.

Asertivitatea este cea mai eficienta modalitate de soluționare a problemelor interpersonale. Comunicarea directă, deschisă și sinceră permite recepționarea mesajelor fără blocaje și distorsiuni, ceea ce menține și îmbunătățește relațiile cu ceilalți. Capacitatea de a comunica în mod asertiv sentimentele, emoțiile și gândurile fără a leza integritatea celorlați, reprezintă un mod eficient de comunicare.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.