Orașul SUCEAVA

Distrează-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Dublă lansare de carte – Doru Viorel URSU

Data
Access
gratuit
Loc
Universitatea Ștefan cel Mare Suceava (USV)

Sâmbătă, 5 martie 2022, la ora 11:00, în Sala de Lectură a Bibliotecii USV, corp E, Biblioteca Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, alături de Televiziunea Intermedia, vă invită la o dublă lansare de carte, în prezența autorului – avocatul, fostul judecător și ministru de Interne Doru Viorel URSU.

”Nu există mai multe istorii ale aceluiași neam. Doar neamuri care își ucid, din timp în timp, istoria…” – Doru Viorel URSU

Prezintă: prof.univ.dr. Sanda-Maria ARDELEANU și conf.univ.dr. Dan Ioan DASCĂLU.
Moderatorul evenimentului: Cătălina BIHOLAR, redactor-șef Televiziunea Intermedia.

Doru Viorel Ursu s-a născut la 1 martie 1953, la Drobeta-Turnu Severin, și în prezent este avocat titular al Cabinetului de avocat „Doru Viorel Ursu”, cu sediul în București.
În anul 1976, a absolvit Facultatea de Drept din București ca șef de promoție, cu nota 9,95.
Activitate profesională: a devenit procuror la Procuratura Sectorului 2; în anul 1980, devine judecător la Tribunalul Militar București, iar în 1989, devine președintele Tribunalului Militar. În mai 1990, primește dosarul lui Nicu Ceaușescu. Pe 14 iunie 1990, devine ministru de Interne în Guvernul Petre Roman, până în 16 octombrie 1991, apoi este secretar de stat la Ministerul de Externe. În 1992, devine deputat de Argeș. Își începe cariera în avocatură. Până în 1996 este membru al Comisiei de Control a SRI. În 1997, își susține doctoratul în Drept Penal și ajunge până la gradul de conferențiar universitar. Renunță la politică și la profesorat pentru avocatură.
Este membru de onoare al unor fundaţii cu caracter umanitar şi al Fundaţiei „Nicolae Titulescu”; menţionat în „Who”s Who” – Personalităţile politice din lume (1991-1994), coautor la elaborarea legislaţiei moderne; a participat la înfiinţarea Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, a liceelor de poliție şi a Jandarmeriei Române.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.